Flåsarn- -

Orkar bara inte..

Denna natt som har varit hade jag helst hoppat över, fick reda på saker som jag blev upprörd över.

Folk tar för givet att man som mamma orkar ta hand om barn,hem,man och matlagning varenda dag, att man ska orka gå ut och leka med barnet och sedan vara glad.
Man får inte ha svackor har jag märkt.
Men man orkar verkligen inte göra allt jämt!
Man lär få ta en paus oxå!
Och är inte karln hemma, hur ska man göra då?
Jag kan ju inte precis lämna Maya ensam hemma och själv gå ut på en promenad.
Städa, visst kan jag göra det när Maya sover, och tro mig, jag försöker, men så fort hon har vaknat så ser det lika jävligt ut igen, när jag diskar.. då brukar hon få sitta i sin matstol bredvid mig och käka rån, men ibland tröttnar hon på det oxå och då får man inte diska färdigt.
Man får tydligen inte dra ut och roa sig heller om man är mamma... men för papporna så är det frittfram "fram med dunken bara och sup ihjäl dig"typ... vi mammor, vi ska sitta hemma med våra barn och vara glada över att våra hårt arbetande karlar är ute i svängen och lever livet.
Är det så fel att någon gång, fråga om barnvakt så att JAG får komma iväg på någon fest eller bara få storstäda?
Och jag frågar bara efter barnvakt när det är omöjligt för Ante att ha Maya, tex när han jobbar eller har en spelning.
Men det är för ofta tydligen.
Sen om folk väljer att säga Ja, fast dom egentligen inte vill... det är väl inte mitt fel?!
Jag säger alltid att "du behöver absolut inte, men det skulle vara snällt".

Jag kanske var dum som behöll barnet som låg i min mage?jag kanske skulle ha gjort abort? för vissa vet jag att svaret hade varit "Ja, du är dum Lina"...
Tro mig, jag har tänkt på det där så många jävla gånger!
Men jag ångrar INTE att jag behöll mitt barn, hon är det käraste jag har!

Det mest sårande just nu är att någon som står mig väldigt nära inte har varit ärlig..
att jag fick höra lite saker på omvägar..
Känns som att jag har fått en kniv i hjärtat.

Hädanefter så ska jag bara vara hemma, vara en bra mamma och flickvän, ta hand om hemmet och alltid ha ett leende på läpparna, jag ska alltid vara sminkad och aldrig aldrig aldrig be någon att vara barnvakt igen.
För man får ju bara skit.


Är väl bara en fråga om minuter innan soc står här och knackar på..


// Long lost mother on her way to madness..

Kommentarer
Postat av: Elin

Det är klart att du som mamma också SKA få ta en paus och gå ut och roa dig! Och nej det är definitivt inte bara mamman som ska vara hemma och ta hand om barnet och hemmet medans pappan är ute och exempelvis super skallen av sig! Man är två om att skaffa barn, man är två om att flytta ihop och därmed är man också två som ska ta hand om barnet och två som ska storstäda, diska, tvätta, etc.. Och man måste få be om barnvakt nångång så man kan få slappna av och bara vara sig själv för en kväll även om det är så att man vill ut och festa och ha kul med vänner eller bara sitta hemma och "pilla naveln". Visst man kanske tror att en mamma ska klara av allt och orka allt och blablabla, men det gör dom inte.. Dom orkar med det ett tag sen går det utför! Alla mammor måste få ta en paus!

Och jag måste bara säga det att nej du skulle inte ha gjort någon abort! Du va inte dum som behöll barnet som då växte i din mage!

2008-10-05 @ 14:45:53
http://pruppen1987.blogg.se/
Postat av: jässica

Just därför vill jag inte ha barn, skulle aldrig någonsin klara av att bli så låst som man blir med en bäbis, visst är det nog värt det alla gånger, men ska ju inte vara meningen att man som mamma inte får ha något annat liv än jsut mammalivet, för det du skriver passar perfekt. Jag menar att bli pappa behvöer ju inte vara en sån jättestor förändring, för pappan kan dricka under hela graviditeten och leva som vanligt, och äen dricka när han vill medans barnet växer upp. Jag tycker iallafall att du är JÄTTEduktig som orkar med barn, hem och matlagning varje dag. Stå på dig och skit i vad andra säger om dig. Har man inget eget liv så måste man prata om andras vet du..

2008-10-05 @ 14:57:14
http://jaassica.blogg.se/
Postat av: Ida

Du har lika rätt att ut & Roa dig, om inte mer rätt. Du ska inte känna dig dålig på något vis! alla har svackor, men det bästa med svackor är ju att man kommer ur dom igen. Jag håller på dig, det vet du <3

2008-10-05 @ 15:11:16
http://ihuvudetpaida.blogg.se/
Postat av: Ellen

Den personen som har sagt detta vet då tydligen FAN inte hur de är att vara mamma alltså!! han/hon kan ju få ta över en jävla dag o känna på själv hur de känns. självklart så ångrar man sej ALDRIG att man skaffar barn, men oavsett så har man ALLTID RÄTT ATT HA ROLIGT!!! hur fan skulle livet se ut om man som mamma enbart satt hemma o gjorde bara mamma sysslor o inte fick ha lite roligt.. herregud man skulle gå in i väggen!!! ne Lina stå på dej, du är en underbar mamma o du har en otroligt vacker dotter o du har all rätt på denna jord att ha roligt!! så är de.. o den personen som har sagt detta, KAN TA SINA JÄVLA ORD O FARA ÅT *******

förlåt men jag som mamma vet hur de känns o är när alla andra får men inte en själv för då är de fel..

STÅ PÅ DEJ GUMMAN!!! DU ÄR STARKARE ÄN SÅ HÄR.. I KNOW THAT!!!

2008-10-05 @ 18:55:40
http:// truelovemate.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



bloglovin



bloglovin

RSS 2.0