Flåsarn- -

Victoria och Daniels bröllop och svenska folkets avundsjuka.

Jag blir så trött på alla grupper och statusar som florerar på Facebook, vilka grupper snackar jag om?
Jo dessa grupper som handlar om Victoria och Daniels bröllop och att skattebetalarna betalar HELA bröllopet.

En av alla dessa statusar ser ut så här:

"Sverige har barn som går till sängs utan att äta. Äldre som går utan nödvändiga läkemedel.Psykiskt sjuka utan behandling.Hemlösa, men ändå ska skattebetalarna i år bekosta Viktora och Daniels bröllop.99% av er kommer inte att ha modet att kopiera och återanvända denna testen, HAR...DU?"

En av mina vänner hade denna status upplagd på sin facebook och jag valde att kommentera med dessa ord:

"Varför borde Sverige avskaffa monarkin? Jag tror KNAPPAST att Sverige skulle bli ett bättre land med en president i spetsen som styr och ställer över allt, kolla bara på USA.
Att folk skriker rakt ut över Victoria och Daniels bröllop visar enbart på avundsjuka.

Varför kan inte bara svenska folket glädjas åt att dom två har funnit varandra och nu ska gifta sig? Dessa skattepengar som ni säger att vi betalar till dom är pengar som ni inte ens känner något av, det är inte pengar som ni har haft i plånboken och sedan blir bortryckta till Sveriges kungafamilj.

Jag köper inte allt snack om att skattebetalarna betalar hela bröllopet.
"


Vad är problemet? Hur ofta gifter sig någon i svenska kungafamiljen? Senast det hände var år 1976 då våran nuvarande KUNG och DROTTNING gifte sig med varandra.
Är det så fel att våran kronprinssesa och hennes kärlek vill gifta sig? Ni kanske inte tänker på hur mycket dom har gått igenom under dessa år med media och allt.
Daniel har fått kämpa för att bli accepterad och äntligen har han blivit det.
Tänka sig, en vanlig gosse från en liten by strax utanför där jag bor, har träffat sitt livs största kärlek och hon råkar vara Sveriges kronprinssesa. All jävla cred till dom lär jag säga!
Dom förtjänar verkligen detta bröllop.
Ta för fan inte lyckan i från dom genom era töntiga grupper och statusar.

Kom ihåg era statusar och grupper den dag ni själv gifter er och era föräldrar lär lägga ut pengar för att ni ska kunna finansiera erat eget bröllop.


Återigen har svenska avundsjukan visat sig.

Bild lånad från expressen.se


Kommentarer
Postat av: Elin

Jag är royalist, jag gillar kungafamiljen och vad dom gör. Har man president så blir det politik av allt, kungafamiljen får inte ha nån politisk åsikt, offentligt. Jag tycker det räcker gott att vi är tvungna att ha stadsminister..

Jag tycker också det är värt att kosta på bröllopet för det ger säkert mer tillbaka till svenska folket i slutänden på ett eller annat sätt. Dom är en fin och speciell symbol för Sverige.

Däremot kan jag kanske tycka att dom till vardags skulle kunna klara sig gott med lite mindre apanage än de har. Tycker att det är onödigt att kungen har massor av lyxiga bilar som han samlar på, och att dom åker på lyxiga semestrar hur som helst osv..

2010-06-19 @ 12:44:53
Postat av: eva

Tycker du verkligen inte att dessa socialbidragastagareparasiter borde avskaffas? du verkar helt pantad. Jönssonligan firar på ett annat sätt. :-)

Postat av: eva

Socialbidragastagare ska avrättas, jävla äcklar

Postat av: eva

Du är ett äckel som slickar uppåt och sparkar neråt

Postat av: Eva Guillén

Du slickar på kungaparet :) Grattis, du har hittat någonting att göra i livet. Lycka till. 'hahhahhaha' fittstim.

Postat av: Eva Guillén

Tacks å hemskt mycket din hatare och rövslickare, jag behöver flera som du efter mig!!! :D

2010-06-19 @ 18:07:54
http://www.blattebella.se/
Postat av: Eva Guillén

Med tanke på hur många diktaatorer som var inbjudna till bröllopet, så antar jag att du är mer hatare än mig. ;).



Tortyr, mord, massaker, jaaa de e fina grejer de!!! :D

2010-06-19 @ 18:10:56
http://www.blattebella.se/
Postat av: ev

Läs hela listan själv om du är läskunnig, jävlarrr vilka analfabeter som slickar uppåt och sparkar neråt de e asså! De e inte riktigt klokt. Synd att du är sån bondejänta, fattar ju nada...hahaha tycker synd om dig. :) du e fin

Postat av: Johnny Granberg

Det handlar inte det minsta om "svenska avundsjukan", eller någon form av avund, utan helt enkelt det vansinnigt inkonsekventa att ge skattepengar till ett överbekostad bröllop till några som egentligen inte behöver det, istället för att ge det till de som verkligen är behövande, i ett land där sociala bidrag inte fungerar ens måttligt väl.

Så nej, jag är inte "avundsjuk", jag jobbar själv väldigt, väldigt hårt, och har en bra lön, och är allmänt nöjd med min situation i livet.

Däremot finns det många utslagna som behöver hjälp. Men om du vill bekosta ett mediahorat PR-bröllopsjippo istället för att ge till hemlösa barn, go ahead.

Jag sover tryggt om natten.

Själv?

2010-06-21 @ 00:48:00
Postat av: Anna

Fattar inte heller varför alla ska va så jävla bittra. Vi får ju tillbaka alla pengarna igen, tänk vilken reklam det blir för Sverige!

Folk har börjat reagera på skatten de senaste 10-15 åren, men de vet egentligen inte vad den går till. Kanske får tänka efter lite? Det är inte kungahuset som tar allt..

2010-06-21 @ 15:02:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



bloglovin



bloglovin

RSS 2.0