Flåsarn- -

Hallå

Hallå hallå!

Fick jobba på ett nytt ställe idag,nära Polhemskolan, blev inte så många timmar.. men det är bara bra för jag fick då hämta Maya från dagis tidigt.
Men, efter att ha jobbat där så är jag SÅ GLAD över att vi INTE bor inne i stan.. stackars ungar som inte har någon riktig gård att leka på.

Efter att jag hade hämtat Maya idag så åkte vi hem till min pappa och Catarina, fikade och snackade lite...det var trevligt..
Nu är vi iaf hemma, Maya kikar på Drömmarnas Trädgård.. annars är det lugnt här.
Inga tänder utslagna än iaf.
Ante är och gör klart sin tatuering hos en SERIÖS tatuerare vid Fjärran Höjder, har för mig att han heter Törbjörn eller nåt sånt.. hoppas Ante blir nöjd, men det blir han nog.

Ja....jag ska blogga om festandet i lördags också.. och lägga ut lite bilder... men jag har inte orkat än.. och jag orkar inte nu heller.. men jag ska.. jag lovar.

Sovit hela natten..

Usch vilken stressig morgon, vi klev upp 06.50 och kl 7.15 var Ante och Maya tvungen att åka... så ja.. man fick ju stressa med att klä på henne osv.. men nu har dom kommit i väg.

Maya sov från kl 20 tills vi klev upp, utan att vakna en endaste gång... skönt för henne att slippa hosta hela natten.


Jaha nu fick jag jobb..

Lär göra mig i ordning.

Babbel

Missade en hel del av Lets Dance igår, dock inte Ante.
Jag fick hålla tass på Lillan (katten) för hon fick kattungar i natt.. fast jag var bara med när första föddes..
När jag försökte gå och sova så kom hon och skrek efter mig så då bäddade jag åt mig själv i Mayas lilla 2 sits soffa.. och så sov jag där tills klockan 3 i natt, då vaknade Maya och var ledsen, jag kikade in en snabbis i Mayas tvmöbel (där Lillan låg) och fick se att 2 kattbebisar till hade fötts.
3 friska och fina kattungar.
Men vi ska INTE behålla någon.Alla 3 ska säljas.

Ska kanske förklara varför jag var så ledsen igår...
När Ante och Maya hämtade mig där jag hade jobbat så berättade han att Maya hade rivit 3 andra barn på dagis...
Det känns liksom inte nå bra, och tydligen så hade fröknarna påstått att hon hade gjort det på flit, men jag tror inte att en 1 åring kan göra något sånt på flit... jag tror mer på att hon ville ha uppmärksamhet och märkte att hon fick en reaktion första gången hon rivde någon, så då gjorde hon det igen.. och igen.

Är det bara mitt barn som gjort något sånt? det känns som så iaf...


Väntar iaf på att Ante ska vakna nu så ska vi storstäda här, blev inget igår med tanke på att ingen var särskilt glad här hemma... 
Runt lunchtid lär vi åka till Köpis och systemet för att handla lite.. efter det ska vi hämta Antes syster i stan, hon ska vara barnvakt här ikväll.
Jag och Ante ska festa lite tillsammans, vi behöver få komma iväg han och jag tillsammans..först ska vi till Markus och hans tjej och sedan bär det av till Emma och hennes kille.
Kommer bli en trevlig kväll detta tror jag.

Ha en trevlig lördag folks.

Uthyres

Uthyres:

Ett stressigt liv som småbarns mamma med jobb som barnskötare.





Just nu är det skit här hemma.. allt...Maya arg, mamman ledsen,sjuk och stressad, pappan är trött.
Måste städa och laga mat ikväll.. hade helst köpt färdig mat, hyrt en städerska och betalat för ett spabesök.

Skönt att få komma ut och festa av sig det dåliga i morgon i allafall...

Hallelujah

Maya har sovit hela natten :)   Hon krånglade lite vid läggdags men kl 21 så sov hon som en stock, så då kikade jag och Ante på dokumentären om Josef Fritzl.. fan vilken störd människa.

Jag måste väcka Maya nu så att vi hinner äta frukost och göra oss i ordning innan det är dags att ta bussen till dagis..
Själv så börjar jag jobba kl 9.15 idag..

Ska lägga på ett kol nu..

Rysk plånbok..

7 imorse ringde de från Tallåsgården(där jag jobbat typ alla dagar) och frågade om jag ville jobba idag och glad blev jag för det, så jag slängde mig på 7.35 bussen och väl framme så möttes jag av leenden från barn och personal, det kändes härligt :)
Ska jobba där i morgon också, 9.15-15.30,  och Ante börjar så tidigt som 6.30 i morgon, så det blir jag som får åka med Maya till dagis.. blir ett jävla åkande, men vad gör man inte?
A girl got to do what a girl got to do liksom... först blir det 07.35 bussen till Mayas dagis, framme kl 8, lämna henne där och sedan tar jag bussen till Tallåsgården.
Ante kommer tack och lov att hämta både mig och Maya i morgon eftersom att han slutar kl 15.

Jag och Maya åt nyss lite mellanmål, juice och macka.. men det blev "bråk"... mackorna flög på golvet och juicen hamnade på väggen.. vad kul det känns.. eller inte..
Nu har hon fått en banan istället för jag ledsna big time.

Ska försöka få lite ordning på hemmet typ nu.. sen när Ante fjante har kommit hem ska jag börja med maten, blir Rysk plånbok med potatisklyftor,bea och sallad.

Rysk plånbok=Nå kött med ost i, Konsums påhitt.

Ska bli kul att se om det är gott.

Nä nu ska jag lägga på ett kol här hemma.. blir lätt så att timmarna flyger iväg..

God Morgon

Vaknade för ca 10 minuter sedan, Maya leker med min plånbok och barnkanalen visas på TV.
Ante sover fortfarande men han måste vakna snart.

Jag är sjuk.. har fått hosta och snorig näsa.. lagomt kul..

Har än så länge inget jobb idag, men får se om dom ringer från vikarieförmedlingen... ska bli spännande isåfall att få se vart jag får vara, jag hoppas att jag får vara på något ställe här i närheten, typ Valbo och att jag får bra tider, att jag inte behöver sluta så sent, för i såfall kan jag hämta Maya idag.

Nu ska jag byta blöja på blondinen (Maya) och börja göra mig iordning så att det bara är att dra iväg ifall att dom ringer.


Jag är en dålig mamma..

Kaotisk kväll, minst sagt.. allt pga att snuttis var i tvättmaskinen..
Vilken dum mamma jag är som tvättar snuttefilten liksom.

Sen så hände det ju också en sak när Maya var lycklig i badet....hon ställde sig upp och gick runt, som hon alltid gör i badkaret och som alltid har gått bra.. men så halkade hon och flög framåt, slog munnen i badkarskanten så att överläppen sprack.. det kom blod...
En hemsk upplevelse för mig.Usch.
Min stackars lilla bebis.

Dock så var jag tvungen att duscha
av henne trots skadan och sedan fick hon välling,medicin och nappen och en fuktig snuttis.. sen nattade jag henne, hon somnade på en gång.
Jätte trött tjej.

Fan vad jag känner mig som en dålig mamma nu...




Maya, jag älskar dig mer än något i denna värld.
Jag kommer alltid att finnas här, vad det än gäller.
Jag ska ALDRIG ALDRIG vara elak mot dig och jag ska ALDRIG göra så att du inte litar på mig.
DU ÄR MITT ALLT, MITT LJUS I MÖRKRET OCH DET VACKRASTE BARNET SOM FINNS.

jag ska bara..

Egentligen så borde jag väl passa på att städa undan lite nu när Maya har somnat i min och Antes säng.. men jag orkar inte.. faktiskt.. har ingen ork alls till att städa..

Men jag ska..

Jag ska bara...

 Maya var trött,ledsen och ville inte sova själv, så jag bäddade ner henne och mig i stora sängen.. där somnade hon snabbt och jag passade på att ta en bild på henne.



Lite foton från lördagen då vi hade finbesök



I Lördags kom ju Antes kompis Morgan hit med sin son Liam som är ca 1 månad yngre än Maya, tänkte bjuda på några bilder från den dagen..


Morgan och Ante har en liten sångstund med sina barn :)





Monster Maya :)




Underbart

Underbar natt lär jag säga, gick och lade mig efter Ballar av stål (som för övrigt är skit bra), somnade ganska snabbt.. men vaknade kl 2 av att Maya hostade, så jag gick upp, klappade henne lite på ryggen och gjorde sedan välling åt henne..
När hon druckit upp den så kunde hon somna om , så då gick jag och lade mig igen.. sen sov Maya till 8.30 i morse.
UNDERBART

Men vi är hemma idag också, känns bra att vara hemma en dag extra så att hon hinner bli lite frisk innan det är dags för dagis igen.. som det är i morgon.
I morgon blir det dagis för henne mellan kl 8.30-14.00.. kort och bra dag..

Nu lär jag gå.. Maya vill kolla på kort..



Medicin och blåa konstverk..

Fick tid på hälsocentralen kl 11 på förmiddagen, stressade ut till bussen med Maya för att sedan av busschauffören få höra:"Tyvärr, det är fullt, det står redan 2 vagnar i bussen"..
JÄVLA SKIT, tänkte jag...
Gick hem till pappa och Catarina för att låna telefonen och boka om Mayas tid, som tur var så fanns det plats för oss kl 15.30.. så jag tog Maya in till Valbo och IKEA för att äta korv innan det var dags för läkarbesök.. klockan var då runt 12..
För att få timmarna att gå snabbare så gick vi in på Köpis och delade på en bägare med mjukglass.. tänkte att det skulle vara skönt för Mayas hals.

Var vid HC runt 14.30 och hade tur som fick komma in till läkaren ca kl 15, han lyssnade på Mayas andning och lyste henne i öronen, han tog även en titt i halsen på henne trots att hon skrek och grinade hysteriskt..Sen blev vi skickade till Lab där dom tog snabbsänkan på henne igen, senast hon gjorde det var 27:e Februari och då låg den på 37-38 ca.. nu var den tack och lov nere på 15, så hennes virusinfektion är på väg ut ur kroppen nu iaf :)
Läkaren skrev ut Molipect åt Maya som hon ska dricka 2,5ml 3ggr/dag för att hon ska slippa hostan..
Så nu hoppas jag på att hon kommer bli bättre inom kort.

Dom ringde iaf från Tallåsgården idag och frågade om jag kunde jobba några timmar på Onsdag, självklart sa jag.. sedan så bestämde vi också att jag ska jobba Mån-Tors v.15, alltså på påsklovet.. så det känns bra att ha lite jobb att se fram emot.. idag har jag ju som sagt varit hemma med sjukt barn, får se hur det blir i morgon, vill ogärna skicka iväg en förkyld och hostig unge till dagis.. Men, skulle jag kunna få tag på jobb med få timmar så kan jag nog ta det utan problem.. men jag vill ju inte att Maya ska behöva gå på dagis jätte många timmar nu när hon är sjuk...

Jaja.. snart kommer Ante hem, han har handlat saker till middag, blir inget avancerat, lunchkorv med potatismos och rivna morötter.. går snabbat att göra och är gott.
Men innan maten så ska vi städa lite här hemma så man kan ta det lugnt resten av kvällen.. jag framför mina Måndagsprogram på TV och Ante framför sitt jävla internet och tradera..

Är en hel del program som jag ska se i kväll, som så många andra Måndagar..

18.30= Unga Mödrar
19.30= Halv åtta hos mig
20.00= Familjen Annorlunda
21.00=Spårlöst
21.55=Ballar av stål

Så där ser kvällen ut alltså.. självklart så kommer jag  hinna med Maya också :)

Nä nu har hon gjort ett blått konstverk på golvet som jag lär skura bort.. vad kul det är med barn :)

VAB

God Morgon, kl 6 i morse vaknade Maya och ville ha lite välling, så det var bara att kliva upp..

Nu på morgonen så innan kl 8 ska jag ringa till dagis,vikariejouren och hälsocentralen..

Jag och Maya blir hemma idag.. så för första gången ska jag VABba...  =Vård Av Barn
Skulle aldrig i mitt liv skicka i väg Maya på dagis så snorig och hostig som hon är.


aj aj aj aj

Aj vilken jävla nackspärr jag har idag!!

Här sitter jag nyduschad, Maya sover och Ante ligger i soffan.. funderar på att åka till IKEA och käka lunch idag.. skulle vara så gott :)

Till kvällen ska jag nog göra köttfärsfyllda enchiladas med sallad och någon god kall cremefraishesås :)

Har inte så mycket att skriva om just nu egentligen..så vi hörs väl..


Hur sjuk ska ett barn behöva vara?

Jag har lite frågor i mitt huvud just nu...

Hur sjuk ska ett barn behöva vara för att bli undersökt av läkare?
Varför ska man som orolig förälder behöva bli nonchalant behandlad av en person som jobbar inom vården?



Som sagt så åkte vi in till Akuten igår kväll efter att ha pratat med en sköterska på rådgivningen ca 3 gånger under kvällen..
kl 23 var vi inne och blev uppskickade till barnkliniken med orden : "Det är många barn där nu så det kan vara lite vänte tid".
Vid godtog det och åkte upp till barnkliniken där vi möttes av en sjuksköterska som surt tog med oss in till ett väntrum.
Hon ställde ca 2-3 frågor om Mayas hosta och tog sedan tempen och vägde henne.
Ingen feber, 12.1 kg.
Sen gick hon.

Kl 23.20 ca så kom hon in till oss igen och bad oss byta rum så att en annan mamma med sitt spädbarn fick vara där vi var..
Vi gick in på rummet som sköterskan visade oss.. "Det är lite väntetid"..

Vi väntade, väntade och väntade... ingen läkare kom.. tiden gick.. Maya rev nästan hela rummet..
Jag kollade ut i korridoren ibland men det var mörkt, inte en människa inom synhåll.
När klockan närmade sig 00.30 så fick vi nog, Maya hade somnat i Andreas famn, så då tog vi våra saker och gick därifrån.

Tydligen så var Mayas hosta inte så viktig för dom.. även fast jag uttryckte min oro om en eventuell lunginflammation.

Där satt vi, 2 oroliga föräldrar med en sjuk 1½ åring.. och inte någon hjälp alls fick vi!

Visst, jag förstår att dom prioriterar barn med allvarligare sjukdomar men jag tycker ändå att personalen kunde checka av läget inne hos oss.

Men men.. på Måndag så ringer jag hälsocentralen igen i stället.



Maya har i allafall blivit dunderförkyld, snoret rinner hela tiden, andningen är tung och hostan är värre än värst..
tycker så synd om henne nu..

Förövrigt så har vi under dagen haft besök av Morgan och hans son Liam, det var jätte trevligt, speciellt med tanke på att Liam bara är 1 månad yngre än Maya och att vi inte har sett honom sen han döptes i Maj förra året.
Min syster kom också förbi en sväng..

Just nu så är Ante i Sandviken med någon från jobbet som har tagit med honom till en "privat"hårdrocksklubb där några band skulle spela.. det var tänkt att jag också skulle följa med.. men vi fick ingen barnvakt och jag vill inte lämna ifrån mig Maya när hon är sjuk..

Jag däremot har kikat på Robinson
och tagit det lugnt i soffan..
Maya sover just nu i sin resesäng bredvid soffan här i vardagsrummet..
Och ja, hon och jag sover här inne i natt för jag vill ha henne nära.

Ursäkta om det är ett rörigt inlägg men jag är trött som en gnu.. ska ta och bädda ner mig i soffan strax, ska bara läsa ALLA blogginlägg som jag missat att läsa dom senaste dagarna och timmarna, sen ska jag kika på ALLA bilder på bilddagboken som folk i min vännerlista lagt upp.. närmare 20 personer, varav typ flera av dom har lagt in ca 50 bilder.. så ja.. jag har att göra ett tag nu..

Akuten

Nu har vi fått nog av Mayas hosta.. så om några minuter åker vi in till AKUTEN och hoppas på att få BRA hjälp där!

Grattis!













Nu är det slut..

Nu är jag helt slut... märks att man inte är van vid att jobba ;)
Nu är mina dagar på Tallåsgården slut, dock ringde karln från vikariejouren och frågade om jag ville jobba på en förskola inne i Gävle, ja tack, sa jag och hade ingen aning om vad det var för ställe som jag skulle till.

Jag vet iaf att det ligger nära Fjärran Höjder badet...så jag lär ta buss 3 dit imorgon.

Har fått tiderna 8.30-16.00, så jag lär väl åka jätte tidigt imorgonbitti om jag ska kunna hitta stället..

Känns skönt att ha jobbat hela veckan, det är ju lite pengar liksom.

Nu längtar jag efter min lilla gofis som inte kommer hem förren kl 17..



God Morgon

God Morgon!

Klockan är nu 05.32, bara jag och Maya är vaken här hemma, vi vaknade kl 5 men har legat och dragit oss sedan dess, Maya var dock inte så duktig på att ligga och dra sig, hon busade i sängen i stället, hon har ju sovit mellan mig och Ante i natt.

Om 1 timme går min buss, jag ska jobba 7.45-16.00... men mina bussar går ju så tokigt så jag kommer vara framme på förskolan 45 minuter innan jag börjar, men det gör ingenting, då kan jag sätta mig i lugn och ro på personalrummet,läsa en tidning och dricka kaffe.


Nu ska jag greja lite..

en enda röra..

Solen skiner! Hallelujah!

Återstår att se om den kommer fortsätta skina under dagen.

9.00-17.30 jobbar jag idag, en lång dag rättare sagt, men det ska bli kul.
Åker med Ante och Maya idag.. så då kommer jag dit tidigare, typ 8.30.. men då går jag och sätter mig och tar en kopp kaffe och slappnar av lite.
 
Ursäkta det röriga inlägget men jag är stressad..

Det gör ont..

Det gör ont i  hjärtat när ens guldklimp kommer hem från dagis och har sår i ansiktet efter en pulkavurpa.
Syns inte så bra på bilden men hon har skrapsår i pannan,på näsan och över läppen.
Stackars min lilla älskling.



snabbis

En snabb liten bloggning bara..


Har gått jätte bra att jobba idag också, fick även 2 dagar till.. i morgon och på torsdag.

Gäääääsp.....

God Morgon

Det är bara jag vaken just nu... lugnt och fridfullt här hemma, men det ändras nog när som helst.
Jag och Maya har sovit i vardagsrummet i natt, hon i sin säng och jag i soffan.

06.35 tar jag bussen till dagiset där jag jobbar just nu, jag ska öppna på våran avdelning..

Vad mer ska jag skriva?

Är så trött nu så att ögonen nästan går i kors.. ska väl ta och göra mig i ordning och ta fram kläder som Maya ska ha idag, Ante ska för första gången sköta morgonen med Maya alldeles själv.. koka gröt,byta blöja,tvätta ren och klä på henne kläder.. får se om det går bra, men det tror jag.


Hoppas ni har en bra Tisdag, för det tänker jag ha.

Lite foton bjuder jag på..

Vi tog en liten promenad efter middagen :)











Go kväll då allihopa! Nu kommer inte jag blogga nå mer i kväll.. ska bara slappa.. slappa.. och slappa ännu mer.


Första jobbdagen avklarad!

Kom till Tallåsgården kl 10, fick börja med att vara ute 1 timme med barnen.
Var nervöst till en början men sedan så släppte allt och det var jätte kul att jobba.
Kom bra överens med personalen på avdelningen och barnen var jätte snälla.

Bra början, verkligen.

Fick jobb i morgon också, 7.00-13.30... så det blir till att kliva upp kl 5.. men det ska nog gå bra :)

Känns skönt att tjäna lite kosing.

Hade gått bra för Maya att gå länge på dagis också :)

Snart ska jag börja med middagen här hemma, sen blir det en slapp tv kväll.

Hoppas ni har haft en bra dag.. för det har jag haft :)


KRAM från lyckliga Lina.

Första jobbdagen!!

Nu är jag nervös!!
Dom ringde iaf från vikarieförmedlingen och hade flera olika jobb att välja mellan.
Jag valde en förskola i Valbo, Tallåsgården, där hade jag praktik när jag gick i gymnasiet och 2 av mina syskon har gått där, så jag vet ju vilka de flesta i personalen är och jag "känner" ju huset och gården.

Jag är jätte nervös, första gången jag jobbar på över 2 år!!

Fick tiden 8.30-15.30 men eftersom att hon ringde nu precis när 8.40 bussen gick så får jag ta nästa, då är jag där strax innan kl 10, så det blir ju några timmar ialla fall.

Hoppas att det kommer gå bra för mig idag och att jag kanske får jobb fler dagar på samma ställe, men det tvivlar jag på.

Ska göra mig iordning nu, typ sminka mig lite och packa en väska med tofflor och grejer.

hej hej, hemskt mycket hej

Nu har jag och Maya vaknat, ca 40 min senare än vad jag hade tänkt.. men skönt att få sova ut iallafall, Maya sov hela natten inne i sin säng på sitt rum, utan att vakna.Det är jätte skönt tycker jag.

Nu vill jag att dom ska ringa om jobb...


Ska börja med frukosten snart..

tjoflöjt



Uppdatering 08.12..


Verkar inte bli nå jobb för mig idag :(    får ringa till dom senare och kolla om dom har något i morgon.

Go kväll!

Det är lugnt här hemma nu, Ante tittar på Sanningens Ögonblick och Maya har precis lyckats somna i sin säng.
Jag tänkte bara blogga lite om dagen och sedan hoppa in i duschen.

Vi har städat idag, Ante klev upp 8.30 på eget initiativ och kl 9 så satte vi igång med städningen och sedan städade vi enda fram tills klockan blev runt 15, så nu har vi det alldeles lagomt rent och fint hemma.

Antes mamma och mormor kom besök strax innan kl 16 och inte så långt efter det så kom min mormor, så vi fikade och snackade en hel del om allt möjligt..
Kl 17 så tog svärmor,Ante och hans mormor med sig Maya ut på promenad och efter det så åkte vi till svärmors karl Lasse och åt en jätte god gryta :)

Vi har haft en underbar dag, trots att man inte har varit så fräsch och luktar svett ;)

Blir till att kliva upp tidigt i morgon, kl 6 som vanligt, då ska jag göra mig iordning och käka frukost med Maya så att allt sånt är klart I FALL ATT dom ringer från vikarieförmedlingen och vill att jag ska jobba,självklart så håller jag tummarna för att dom ringer, men jag vågar inte hoppas för mycket...

Nä nu kallar duschen på mig!

Hörs väl kanske i morgon.


...

Lite sovmorgon har man fått idag iaf.. men egentligen inte med tanke på att Maya krånglade som tusan runt 3 i natt så jag fick flytta ut hennes säng till vardagsrummet och jag fick sova i soffan.

Får se om Ante tänker vakna snart, vi ska ju städa en massa nu på dagen eftersom att svärmor och hennes mamma ska komma hit och hälsa på runt kl 16 idag.. vill ju ha det fint då liksom.
Så finns det någon som vill ha en 1 åring någon timme så hojta till!

Min mormor kommer också hit en sväng idag, jag ska få pengar till busskort av henne så att jag kan åka och jobba om dom ringer in mig i morgon..
förstå alltså.. jag kanske får jobba i morgon!! Det är stort för mig, tjäna EGNA pengar och inte behöva känna sig lika beroende av Ante.. det ska bli så fruktansvärt skönt!


Lite gamla filmklipp..

Så, nu är jag någorlunda klar här hemma, har iaf gjort det som verkligen behövdes, dock hinner jag inte med sovrummen så jag ska försöka få Ante att hjälpa till med dom imorgon.. man får väl smöra lite extra för karln helt enkelt.

Nu sitter jag bara här och tar det lugnt för snart är det dags att gå till bussen för att åka och hämta Maya på dagis, får se hur det går idag.. de senaste dagarna så har hon varit helt omöjlig från att vi väntar på bussen i Valbo tills det att vi kommit innanför dörren hemma, så ca 1 timme är hon världens mest arga unge.

Ante ska på after work med kvinnorna från förskolan han jobbar på i kväll... dom ska käka mat och ha trevligt.. så jag och Maya får äta något gott här hemma, vad vet jag inte.. men något ska jag nog komma på iallafall.

Just ja.. kikade igenom lite gamla filmklipp
på mig och Ante från tiden vi bodde i Bergby och från när jag var gravid.. ganska så kul faktiskt, vilken jäkla hat kärlek vi har till varandra egentligen :)
Vi älskar att retas med varandra, gärna tills den ena blir skit arg eller gråter..men men.. vi älskar varandra ändå.


Sommaren-07, dags att sova..men Ante sjunger istället..










en bra dag

Idag är en bra dag, det intalar jag mig.

Iaf så var det ett jäkla stök och liv här i natt, inget dög för lilla Maya.. lade jag henne mellan mig och Ante skrek hon och lade jag henne i hennes eget rum så skrek hon. Hysterin var hög.
När klockan närmade sig 3-3.30 så började jag möblera om lite här hemma.. jag antog att Maya blev för varm mellan mig och Ante och kände sig ensam i sitt eget rum så jag flyttade på vardagsrumsbordet och drog ut hennes säng och ställde den bredvid soffan.
Så fort jag lade henne i sängen igen och jag lade mig tillrätta i soffan så slocknade hon.

7 I morse klev vi upp, jag duschade och grejade... sen åt vi frukost.

Nu har jag nyss kommit hem efter att ha lämnat henne på dagis.. så jag ska väl ta och röja upp lite här snart, vill bara ta en liten paus först.

Vad gör ni idag och i kväll då?

UGGs

klockan är 01.46 i skrivande stund, jag och Maya är  vaken.
Blev en tidig kväll för mig och Ante, låg i sängen kl 22 iaf, somnade strax därefter, dock så började Maya hosta som en galning kl 01, så då var det bara att kliva upp, ge henne hostmedicin,välling och ny blöja, sen fick hon komma in till oss och sova där, men det funkade inte... så nu leker hon med sin docka här och är jätte pigg och glad.

Hälsocentralen ska jag ringa till så fort det har blivit morgon eftersom att Mayas hosta har hållit på i över 3 veckor nu.

Iaf så var Maya till dagis i dag, men vi fick inte plats på 8.40 bussen, så vi fick åka med en buss som gick 1 timme senare och bara för det så åkte jag hem till mamma efter att ha lämnat henne där, hade aldrig hunnit åka hem mellan lämning och hämtning, men tur var det att jag åkte till mamma....

-Vad fan har du på fötterna Lina?!
-mhm.. mina skor har gått sönder totalt, så jag är tvungen att ha mina UGGs på fötterna..
-Nu snabbar vi oss till en skoaffär så får du köpa ett par skor, 300 kr får dom kosta!
-Okej..


Efter många om och men och många skoprovningar så hittade jag ett par svarta helt vanliga skor för 249:-
TACK MAMMA för dom :)

För övrigt så vart resten av dagen lugn, vi åt ärtsoppa och pannkaka, precis som man ska när det är Torsdag.

Nu har Maya tagit,snuttis,nappen och sin kudde och lagt det utanför hennes dörr, så jag tror hon är redo för att sova en stund nu.

06.10 står alarmet på.. då ska man upp och duscha.

Skriver imorgon när jag kommit hem från dagis och lämnat Maya.


    Visst, UGGs är inte så snygga, men dom är sjukt sköna och värmer bra, tyvärr så har jag insett att mina är lite för slitna, så dom åker nog i soporna imorgon, det är synd.. dom var ju inte så billiga direkt ...


Äger du ett par UGGs?


Jävlar vilket videoklipp

Jag och Maya är som sagt hemma idag pga min magsjuka.
Nyss satt jag och kollade på Våra Bästa År och Maya åt en mandarin, helt plötsligt hör jag hur hon svär..
så jag var tvungen att spela in det.

Hon säger Jävlar.

...

Och  nej, det är INTE Maya som har magsjuka.. det är jag.. springer och kräks hela jävla tiden sedan kl 5 imorse, nu har jag bara en massa kramper i magsäcken.. och det är inte kul.

Men, lite lycka har jag fått in i denna dag iaf, dom ringde från vikarieförmedlingen och sa att jag förmodligen får börja jobba nästa vecka :)  

Jag vågar inte hoppas för mycket på det.. men jag håller tummarna i smyg iaf.


Ante slutar kl 16.30 idag, så jag har beställt hem lakrits och cola av honom.. för det brukar kunna bota magsjuka lite iaf.

jävla dagis

Magsjuka igen? yepp!


Jävla dagis.


Ja, jag skyller faktiskt på dagis..

Bekännelser..


Nu ska jag skriva om något som är känsligt för mig och som jag egentligen tänkte skriva i en låst blogg, men det kan ju kännas skönt att skriva om det här, där fler kan läsa, kanske till och med är så att det finns någon som känner igen sig lite i det jag skriver.



Enda sedan Maya började på dagis 11/2-09, så har jag mått ganska dåligt och skapat mig rutiner som jag inte hade förut.
Varje morgon när jag vaknar (runt kl 6) så är det stressigt, man ska hinna med så mycket på sån kort tid.

Men, det jag mår dåligt över är min rädsla för att bli anmäld till socialtjänsten för brister i mitt föräldraskap eller pga Maya har smutsiga och trasiga kläder.
Jag har läst och hört om så många skräckhistorier om just sådant att jag har börjat få ångest varje morgon jag lämnar Maya på dagis.
Från att jag går därifrån på morgonen tills att jag har hämtat henne kl 14 så har jag min mobil nära,ifall att jag skulle få ett samtal från socialtjänsten där dom berättar att dagis har gjort en anmälan.
Därför har jag som sagt skapat mig rutiner som inte är helt normala enligt mig själv och flera andra.
Jag ska beskriva hur en morgon för mig med Maya ser ut på ett ungefär:

6.00 : Börjar vakna till liv
6.10:
Maya får lite välling och jag duschar eller gör mig iordning.
7.00: Jag och Maya äter frukost
7.30:
Tar fram kläder åt Maya, går igenom varje sömm för att se att det INTE är trasigt någonstans, jag kollar på tröjor och byxor OCH strumpor att det inte är hål och jag är ALLTID noga med att kläderna är alldeles nytvättade och INTE har legat i byrå eller garderob så länge att dom börjat lukta just garderob och byrå.
Kläderna får INTE vara samma kläder som dagen innan, även om hon var ren när hon kom hem.
8.00: Torkar av Maya i ansiktet, borstar hennes hår noga och torkar hennes fötter med våtservett innan jag tar på henne strumporna. När strumporna är på är jag noga med att ta på henne ytterkläderna och skorna innan hon får gå på golvet för jag vill inte att strumporna ska bli smutsiga.
8.30 Väntar vi på bussen.

Ser ni vad som är fel i detta?

Jo.. det är min besatthet av att Maya ska vara hel och ren när hon åker till dagis. Jag har mått så dåligt över detta.

Föreställ er ett stort svart hål som följer efter er vart ni än går.. och för varje morgon ni kliver upp ur sängen så tar ni ett steg närmare hålet, och tillslut så hamnar du mitt i hålet och försvinner.
Dit är jag på väg nu, till mitten.

Jag har insett mina problem
.. och jag har skrivit på FLs forum om detta och där fått en massa bra tips och råd.

DOCK vill jag vara noga med att poängtera att jag INTE är rädd för att hon ska bli smutsig när hon är på dagis eller ute.. jag tycker bara det är kul när hon springer i vattenpölar och jag låter henne mer än gärna kladda med maten när vi äter.
Barn ska få kladda och vara smutsiga ibland.
Men det är just det att hon SKA vara jätte ren när vi åker till dagis.

Iallafall så försökte jag bryta min mönster idag, Maya fick ha samma byxor som igår och samma t-shirt, dock bytte jag ut strumporna och tjocktröjan.
På t-shirten var det till och med en liten liten ketchup fläck från igår på...
Så det känns som att jag börjar kunna ta mig ur detta nu, hoppas på det iallafall.





Fin fint väder

Vilket fint väder vi har här i Gävle idag.. eller inte.

Har nyss kommit hem efter att ha lämnat Maya på dagis.
Kl 06.10 klev vi upp i morse och det har varit fullrulle sedan dess.


Egentligen hade jag planer på att dammsuga och torka golv idag..men jag tror att jag skippar det och bara kopplar av istället, jag behöver det känner jag.

Aja..


Vi hörs i morgon istället!


Metallica

Metallicas konsert blev inställd, tråkigt för Ante,Tony, Jonathan och alla de andra som åkt dit för att se bandet.. men men..


Har legat i soffan och mått apa.. fan, jävla fyllsjuka, kollat på Wipeout som var jätte roligt och sedan på sanningens ögonblick...

Nu vaknade Maya så lär ta hand om henne.. hostan hennes är tillbaka.. usch.

damn you idiot!

Ändrade planer..

Jag orkar inte städa, jag orkar inte gå hem till pappa... men jag måste gå till Konsum, så snart jag ska klä på mig,väcka Maya,klä på henne och sedan går vi dit.
Väl hemma ska vi äta,leka och mysa.

Fan va dåligt jag mår.

Och så här går man vidare med vidrig bakfylla..



Maya har somnat, jag ska passa på att plocka undan lite... för fy fan va stökigt det är här just nu.. så här har det inte sett ut på länge!!

Efter undanplocket så MÅSTE jag duscha och sedan tvätta..

Blir nog så att jag och Maya går och hälsar på hos min pappa en sväng... men det är inte säkert..

Ante ska till Stockholm och se på Metallica, så han har åkt för ett tag sedan... ensam med Maya blir man idag och ikväll alltså.. då ska vi (jag) passa på att ha en liten myskväll med någon bra film, en kudde och ett täcke i soffan.Perfekt.

När man hamnar på fel ställe..

Trevlig kväll igår lär jag ju säga först och främst.


Kom till Ida runt 17.30, hjälpte henne med crousaderna som skulle penslas med smält margarin och sedan fick jag fylla dom med kycklingröra.
När alla hade kommit dit, runt kl 20 så satte sminkvisningen igång, helt okej faktiskt.

Under kvällens gång så drack vi bål
och det vi själva hade med sig, och för mig blev det då 2 öl och 1 liter vin, vi snackade en massa skit, åt snittarna som Ida hade gjort och lite mer...
Vi sjöng Singstar och hade allmänt trevligt.

När klockan började närma sig 2 så tog jag min väska och gick mot bussen... det var längesedan jag kände mig så ostadig på fötterna lär jag säga.. det är ett under att jag klarade av att komma fram till bussen..
När bussen kom så klev jag på, satte mig långt fram för att kunna hålla lite koll...

Nu till det värsta med bussresan...

När bussen åkt förbi stan och borgarskolan så tänkte jag "Äh,jag blundar en stund"...en stund..haha..vilket skämt..
Vaknade helt plötsligt och visste inte vart jag var eller vilken buss jag var på, jag slängde ett öga bakåt för att se om det var någon kvar på bussen...
Det var jag och en till tjej...

Björcks Limousine-Östanå-Resecentrum

Inte förrens jag såg resecentrum på skylten i bussen så fattade jag vart jag var..

Ja gott folk!
Jag som i flera år klagat på min käre sambo Andreas att han är så dum som somnar på bussen och åker för långt, det får jag verkligen äta upp nu..
Jag hamnade i grannkommunen...det gick inga bussar tillbaka...


Ante trodde att jag skämtade med honom när jag smsade och skrev vart jag var.. men sen förstod han att det var sant det jag skrev... så då väckte han Maya och åkte och hämtade mig.. som tur är så tar det ca 5 minuter på motorvägen.

Idag mår man ju som man förtjänar.. but the life goes on.. jag har ett liv att sköta.


    

    

   


Ida tyckte det var kul att lägga rött läppstift på mig...









Kan killar ha mens?

Jag tror att Ante har mens idag...

Varför?

Han är grinig,tjurig, sur,förbannad och extremt lat.








Vi ska åka till Köpis strax.. och så ska vi kolla efter någon billig jacka åt Maya, för jag hittar inte hennes rosa.




Dålig


Ja, jag är kass.. men övning ger färdighet.




Besviken på....

Jag är besviken, på Lets Dance och alla de  människor som röstar,otroligt besviken, nu funderar jag allvarligt på att sluta kolla på Lets Dance, fattar ni inte att det är Elisabeth som ska åka ut? INTE Nicklas!
Dåligt Sverige, väldigt väldigt dåligt!


God Morgon föressten..
Maya har sovit hela natten :) Men man blev dessvärre tvungen att kliva upp kl 06.30... jag hade gärna sovit typ 1 timme längre eller nåt.. men men.. finns inget att göra åt det just nu.

Ont i halsen har jag...det är inte kul.. får bota det med lite stark druvsaft ikväll.

Lite senare idag på förmiddagen så lär vi åka till Köpis och Systemet för att köpa det man behöver tills ikväll..

Aja.. kommer inte på nå mer att skriva nu.. ska leka lite med Picasa,Photoshop och Illustrator nu.. får se om man kan göra något fint, men det tvivlar jag på.



Trevlig lördag gott folk!

Jag är verkligen mamma


Många gånger har jag kollat på Maya från någon meters avstånd när hon leker.
Plötsligt slå det mig..

-Den där blonda, söta flickan är MIN dotter! Shit, jag är mamma, på riktigt.
Det är verkligen min dotter.


Och så känns allt så konstigt helt plötsligt.
Det känns så overkligt liksom.

Det är så svårt att förstå att just HON är min egna lilla dotter som jag ska leva med i flera flera år, tills hon vill flytta hemifrån.
Henne ska jag uppfostra till en bra människa och ge henne all den kärlek och allt annat hon behöver.
Det är jag och hennes pappa som har den stora uppgiften, att tillgodose hennes behov och ge henne en bra uppväxt.

Jag är så glad för det jag har.


stök

Maya har inte ens varit hemma en hel dag än.. och redan ser lägenheten förjävlig ut!
Jag som städade igår..


Blir samma sak idag.. städa.

Att det aldrig får vara fint här hemma.

helgen i korta drag..

Vi blir bara hemma idag... åker inte ens hem till mamma.
Jag känner mig lite yr och konstig i huvudet.. hjärntumören som spökar igen kanske?
(jag har ingen hjärntumör.. egentligen).

Ante har åkt iväg och jobbat, Maya har gått och lagt sig igen.. så vad ska jag göra?
Funderar på att vila lite så att jag orkar plocka undan här sedan,göra lunch och kanske gå ut en sväng med Maya.

Hade behövt besöka Systemet idag också, köpa vin... ska ju till Ida imorgon på tjejkväll.. så då lär jag ju ha vin med mig, men det räcker så.. behöver inget mer än 1 liter vin... Tror jag.
Ante kanske kan svänga in där och köpa åt mig när han åker hem från jobbet.

Middagen idag blir inget särskilt,
vi kör på det vi brukar käka på fredagar,  korv och pommes.. duger bra åt oss tre.
Sen så blir det ju Lets Dance, tycker det programmet är jätte kul faktiskt :)

Och som sagt, i morgon ska jag ju hem till Ida, vilken tid vet jag inte.. men det brukar vara rätt så tidigt när det gäller henne.. typ kl 18 ska man vara där eller något.. då lär ju jag åka kl 16.40 härifrån.Men men.. det ordnar sig nog.
Ante ska iaf vara ensam med Maya då, kolla på melodifestivalen och sånt.. ska bli kul att höra hur det har gått ;)

På Söndag drar Ante iväg till Stockholm med sin morbror Tony och kompisen Jonathan.. dom ska på någon konsert... vilken vet jag inte.. eller jo Metallica var det visst, i Globen.
Då ska jag och Maya ha en liten egen myskväll här hemma.

Det var lite om vad som sker i helgen det..
tjohej!

Feber

Maya ska få vara hemma idag, det bestämde jag redan igår.
Känns som att jag vill ha en hel dag med henne där vi kan göra vad vi vill utan att stressa runt.

Igår kväll fick Maya feber igen.. så jag ska ringa till hälsocentralen nu på morgonen och höra om vi ska komma på en till undersökning, för senast vi var där och dom tog snabb sänka på henne så visade den 36, och det är ju högt.
Han som undersökte Maya då sa att om det skulle bli det minsta sämre så skulle vi komma tillbaka.
Men vi får se, hon kanske är feberfri idag. Om jag har tur.

Jag och Maya kanske åker hem
till min mamma och käkar lunch.. det känns som en bra idé.. och så kan man ju mysa med lillhunden :)   den stora är inte så mysig, han är mest rädd.


Nä fy fan.. är så trött just nu att hela rummet snurrar.

Jag är med och tävlar..




Jag är med och tävlar hos IDA om en Eyelash curler och en Lash Extreme mascara.

Tävlingen hittar du HÄR!

Var med du också!


Maya spelar gitarr och sjunger,videoklipp.


Mayas största intresse just nu är att klättra upp i fotöljen, spela på pappas gitarr och sjunga.
Nyss filmade jag detta och tänker därför bjuda er på videoklippet.

Dock är det VÄLDIGT kass kvalitet då jag filmade med mobilen i motljus.



Laglösa Tyskland!

Jag längtar tillbaka dit, till laglösa Tyskland.

Jag,Ante och Jimmy var dit Maj/Juni-06, vi skulle på Rock Am Ring festivalen och våra förväntningar var höga.
Dock var resan dit hur lång som helst.

Tidigt på morgonen så drog vi våra arslen mot bussen in till stan
, därifrån tog vi SGSbussen till Stockholm och sedan festivalbussen mot Tyskland med flera andra rockentusiaster.
Bussresan tog oss genom nästan hela nedre delen av Sverige och genom Danmark.
När vi äntligen var framme i just Tyskland så fick man en känsla av lättnad, äntligen skulle man strax få kliva ur bussen som stank förjävligt av mänskliga gaser och annat snusk.
Men, lättnaden blev till en stor sten när man insåg att det var ca 5 timmars extra bussresa inne i Tyskland för att kunna komma till Nürburgring där festivalen var.

Vi åkte upp och ner längs bergen och utsikten var vacker från ett immigt bussfönster.
Allt som allt så åkte vi nog buss i över 30 timmar.

När vi äntligen kom fram så tog vi våran packning och letade efter ett bra ställe att ställa tälten på och det fann vi rätt så snabbt, men det var lerigt och det småregnade lite.
Vi gick och hämtade våra armband som skulle ge oss tillåtelse att gå in på festivalområdet (racingbanan i Nürburgring), folk var fulla överallt, det satt människor längs vägarna med plakat där det stod vilka droger dom sålde och till vilket pris.
Bajamajorna spred sin lukt över hela campingområdet, som förövrigt var förbannat stort.
Många av oss var där för samma sak.. att få se Metallica och Guns N Roses.

Jag minns inte jätte mycket från festivalen,
mer än de band vi såg och hur varmt det var på dagarna och hur isande kallt det var på nätterna, jag minns en natt väldigt väl då jag vaknade av att inte kunna röra på benen och att dom gjorde ont, så ont att jag nästan skrek..
Jag har läst nu efteråt att det förmodligen var ledvätska och annat i benen som hade frusit, och rör man inte på benen när det blir så, så förfryser man och det kan leda till permanenta skador.
Men som tur är så lyckades jag krypa ur tältet och få igång blodet i benen igen.

Banden vi såg var helt fantastiska, dock inte GnR.. they really sucked big time!

Under en konsert, tror det var Avenged Sevenfold som spelade , typ på eftermiddagen eller något, medans vi väntade på Metallica så svartnade det för mina ögon, helt plötsligt känner jag att jag blir lyft och sen att jag ser hela publikhavet ovanifrån, jag fattade ingenting, hade jag dött?
Sen kvicknar jag till riktigt av att jag ligger framför scenen där Avenged spelade, folk springer fram till mig med en bår och dom får upp mig på den.. dom sprang sedan med mig in till sjuktältet där dom kollade blodtryck och frågade mig en massa, jag fick även ta alkotest m.m
Dom beordrade mig sängvila i minst 3 timmar, men det hade inte jag tid med.. så jag slet bort blodtrycksmätarna tog på mig skorna och sprang ut ur tältet och då mötte jag Jimmy som letade efter mig.
Ante var någonstans i publiken.

Festivalen rymmer ca 82.000 personer. Det är VÄLDIGT mycket.
För att få ett hum om hur många det är så lägger jag in denna bild som jag har googlat fram..
dock kan jag med säkerhet säga att det är INTE alla på hela festivalen som är med på bilden.
Så nu kan ni kanske förstå hur mycket det är egentligen är.



Jag saknar människorna, jag saknar den billiga ölen, den goda maten och den mysiga puben vid campingen.
Jag saknar musiken,gemenskapen och känslan av att vara fri.

en propp

Nu är jag hemma igen efter att ha lämnat Maya på dagis..

Ni är flera som frågat om det inte är någon propp som har gått OCH jo, jag antar det.. men jag är kass på att byta sånt och vill inte göra så det blir svart i hela lägenheten, så därför har jag kontaktad gavlegårdarna så får dom komma.. + att vi inte har någon propp hemma att sätta i proppskåpet..

Strax ska jag dammsuga och torka golv ifall att gavlegårdarna kommer..

3 glödlampor..

Denna morgon har INTE gått nå bra hittils, förutom att Maya sov till kl 05.50.


I natt när jag skulle göra välling så small det till, sen slutade taklampan och micron fungera..
3 glödlampor har jag hunnit byta i badrummet sedan kl 6, och det är fortfarande mörkt där inne.

Jag har gjort en felanmälan till gavlegårdarna så får se om dom kommer hit och gör något åt detta..

Inte nå kul precis att behöva duscha i totalt mörker.


Nu ska jag klä på mig och sedan ta fram frukost åt mig och Maya.


...

Nu är vi hemma igen, jag och Maya :)

Fick mig en stor chock när jag klev på bussen och skulle åka och hämta henne på dagis.. längst bak i bussen satt Camilla och Linn (från Norrsundet), det är inte precis några personer man räknar med att träffa på dessa bussar med tanke på att dom bor ganska så långt härifrån.

Men det var kul att se dom igen och snacka lite skit om allt möjligt, bussresan blev mycket roligare, så tack till er :)

Jag och Maya har nyss fikat lite, mazariner blev det.. Det var ganska gott, dock lite för sött för mig.

Middagen idag blir inget avancerat, orkar inte stå så länge vid spisen och slava, så det blir köttbullar,potatis,gräddsås och kokta morötter... men det är gott iaf :) speciellt med lingonsylt till.

Snart kommer väl Ante hem, ska smsa och be honom köpa hem mjölk,ägg och någon limpa.

Hörs väl senare eller i morgon, håll ut tills dess.

Ingenting


Nu orkar jag inte göra något mer här hemma.. men jag har sopat och dammsugit iaf, får ta och torka golven senare istället.

Ska lägga in lite ny musik i mobilen nu så att jag har något att lyssna på när jag ska hämta Maya på dagis.

Får se när jag får tid till att blogga igen..

Blir väl om någon timme om jag känner mig själv rätt.

Dags för lite nya rutiner i denna familj, främst för den minsta..



Vi har för ca 2 dagar sedan flyttat in Mayas lilla tv in till vårat sovrum och kopplat in dvdn till den, så nu står den på en av kökstolarna alldeles bredvid sängen, det är ju så mysigt att ligga där och kika på en film runt kl 21 innan man ska sova.

Men igår så blev det inte lika mysigt.. när vi hade kollat ca 30 min på Hollywood Gigolo så vaknade Maya och kunde inte somna om igen trots välling, så hon fick komma in till oss.. som tur var så somnade hon om då trots ljudet från tvn..
Jag bäddade ner mig själv och försökte hålla mig vaken.. men det gick inte, helt plötsligt var filmen slut och jag hade missat typ hela.. det var lite tråkigt, men jag har ju sett den filmen många gånger förut så det gjorde inte så mycket.

Men iallafall...

Runt kl 3.30 imorse så började Maya vakna till liv och jag försökte ignorera henne.. men det gick inte så bra..

-MAAAAAAAMMAAAAAAAAA TITTA HÄR!

-Lägg dig ner Maya och somna om.

-PAAPPAAA

Sen började hon klättra på Ante och hoppade ner i sängen.. precis som morgonen innan..
Ante vaknade och frågade mig vad klockan var..

-Jag vågar inte kolla efter,  sa jag...

-Har alarmet ringt än då?

-Nää...

Sen kollade jag på klockan.. 03.53 stod den på... va faaaaan...

Var bara att kliva upp med busigaberta och låta henne leka av sig lite..
Kl 4.30 gick hon och jag till sängs igen.. hon somnade.. skönt nog..
Men klockan 6.20 ringde alarmet.. så då var det dags igen.

Så vill vi inte ha det nå mer nu, alltså.. att man ska behöva vakna mellan 3.30-5.00 varje morgon..

Så ikväll ska vi försöka hålla Maya vaken till kl 20-21... Annars brukar hon gå och sova kl 19.. men vi har märkt nu att det är alldeles för tidigt..

Nya rutiner ska nu skapas för att få nätter med sömn och ingen lek.

check

Så där ja..

*Vaknat  - CHECK!
*Ätit frukost -CHECK!
*Gjort oss iordning- CHECK!
*Lämnat Maya på dagis-CHECK!
*Åkt hem  -CHEK!
*Städat
*Tvättat


Har nyss kommit hem efter att ha lämnat  Maya på dagis, kom tårar idag också.. dock inte lika mycket.
Blev ingen magsjuka igår, tack och lov!

Nu sitter jag här.. i en lägenhet som känns jätte tom utan Maya och Ante, jag ska bara koppla av en stund sedan ska jag göra ett städryck här hemma :)

Nu ska jag läsa lite bloggar

Jahaja..

Nyss kröp en rädd och ledsen liten tjej upp i mitt knä här vid datorn med snuttis och napp..
Jag nuddade snuttisen och kände att den var blöt, så jag luktade på den...

Spya..


Hon är pigg iaf, hoppas det är bara för att hon åt risifrutti nyss och att hon var mätt... vill inte ha någon mer magsjuka här!
Så när jag ska ner och tvätta kl 17 så slänger jag in snuttisen också,då är den nytvättad och torkad lagom tills hon ska ha den vid läggdags.

Hata




Just ja! DEN festen var det ja, tänk att jag hade glömt bort det ;)
Cool och häftig? jo men det är jag, det borde ju du veta som har träffat mig.


Men allvarligt, jag har varit på hur många fester som helst.. men jag tror aldrig att jag har sett en 11-12 åring där? för med tanke på hur du stavar så kan du inte vara äldre än så.
Jag tror att du ser upp till mig och vill vara som mig, isåfall så tackar jag för det :)

För all del, sitt kvar unge man, jag ska bara gå på bussen baklänges med vagn..


När jag skulle kliva på bussen och åka hem till Forsbacka från Valbo så fick jag backa på bussen, jag såg att det satt en ung kille ca 16 år där vagnen ska stå så jag ursäktade mig och trängde in vagnen där han satt.. .Jag trodde att han skulle flytta på sig, men det gjorde han inte.. inte ens benen flyttade han på så att jag kunde få in vagnen riktigt.

Jag svor lite tyst för mig själv medans jag bökade och stökade för att få vagnen att stå bra.. jag gick och stoppade i busskortet i den där busskortsgrejen och sedan gick jag tillbaka till vagnen, killen satt kvar med hörlurar i öronen och kollade ut genom fönstret..

-Ursäkta mig, min dotter är arg för att hon inte kan se mig när jag står här, får jag sätta mig ner? du kanske kan sätta dig där *pekar*

Killen svarar inte.. han fortsätter titta bort.

-Hallå! Jag behöver ha denna plats!


Fortfarande inget svar..

-Men det är ju för fan inte sant! Är jag den enda här som inte är hjärndöd?! Flytta på dig så får jag sitta vid min dotter!

Killen kollar bort...

-Men sitt kvar då jävla idiot.. jag ska fan sparka dig i arslet så att du flyger ur bussen när du ska av.


Och så var det med det...

Ibland så kan man inte hålla humöret uppe.

Over and Out


Jag har inte haft något bättre för mig än att blogga idag, märks det? ;)
Städningen har inte gått så bra.. plockat lite smått har jag gjort men inget mer.

Nu ska jag göra mig iordning för att ta bussen och hämta Maya på dagis.. saknar henne jätte mycket, speciellt eftersom att hon grät så mycket i morse när jag lämnade henne.

Vet inte om det blir nå mer bloggande idag.. men kanske försöker att slänga in ett inlägg till lite senare.. men det får dröja, känner att jag har varit lite väl intensiv med bloggandet just idag.


Aja.. ha en bra dag.

det är väl skarmigt?

Jag lär tacka en medlem på Familjeliv.se för att ha gett mig dagens stora skratt :)

"det jag tänkte på i den nya lägenheten var ett av trägolven som var mörkt (betsat?) var superslitet, ganska skarmigt men endå"


Skarmigt alltså.. det borde ju vara charmigt?


haha

Frisyr a´la städningsdags!



Ville bara bjuda på en bild på mitt hår idag.. som är ostyrigt och oborstat och bara i vägen..
Jag löste problemet snabbt med en knut mitt på skallen.







Standing in line to see the show tonight..



Försöker få någonting gjort här hemma
.. men det är svårt, tänker bara på Maya och hur ledsen hon var när jag lämnade henne på dagis imorse, var inte alls långt ifrån att jag klädde på henne igen och tog med henne hem..
Stackars älskling, så ledsen.

Iaf, disken tänker jag INTE ta itu med.. det spar jag åt min bättre(?) hälft.. så har han något att göra efter jobbet, det är väl bra?

Lyssnar på RHCP(Red Hot Chili Peppers) just nu och måste bara erkänna att Anthony Kiedis slår de flesta i sexighet..

  eller vad säger ni? ;)


Men jag är ju nöjd med min karl också.. ni vet den där skäggiga,långhåriga och odrägliga jäveln?
Han är ju rätt så lik döheta Ryan Dunn (JackAss,Viva La Bam m.m)..

      


Svar till HATA



Den där trevliga kommentaren möttes jag av nyss när jag gick in på bloggen :)
Känns skönt att veta att inte alla älskar mig ;)

Ett svar till dig HATA kommer här;

Jo jag vet att jag är elak och kaxig och jag lovar, jag jobbar på att bli snäll och trevlig.. men när man möter folk som dig, vem du nu än är.. så kan man inte vara snäll, så jag antar att när vi träffades så störde jag mig så mycket på dig att jag var tvungen att vara elak och kaxig.
Men, om du lovar mig att bättra på stavningen hädanefter och kanske lämnar ett litet namn så man vet vem du är , så kanske jag kan bli snäll mot dig.. men jag lovar ingenting eftersom att jag är så elak.

trött mamman

Klockan 05.23 i morse bestämde sig Maya för att det var morgon, och eftersom att hon sov mellan oss så tyckte hon att det var skit kul att klättra upp på Antes rygg och sedan slänga sig ner i sängen igen...
Jag gjorde välling och trodde att hon skulle somna om, men icke... hon började leka ännu mer.

Nu springer hon lös här i vardagsrummet och barnkanalen är på.

Jag har ställt klockan på 06.20.. synd att man inte fick sova så länge bara.


Iaf så ska jag tvätta första gången här idag, alltså i tvättstugan för alla hyresgäster, vi har ju tvättmaskin hemma, men vi har hamnat lite efter med tvätten, så därför bokade stora tvättstugan för att bli av med lite tvätt, kl 17-21 är det tänkt att jag ska hålla på där nere.

Maya ska gå på dagis idag 9-14, och medans hon är där ska jag åka hem och städa.. som vanligt..


Nu ska jag gå och kolla in mina påsar under ögonen.. för just nu är jag en jätte trött mamma..

God Morgon

Hela familjen är vaken.. och frisk(?)
Jag och Maya mår iaf bra.. Ante är det inte så säkert med.. men han ska försöka jobba iaf, men blir han dålig så lär han åka hem.

Idag måste vi verkligen köpa vitpepparkorn som vi kan käka varje dag för att slippa fler magsjukor och annat sånt där äckligt.


Aja.. ska klä på mig nu och sätta på mig ett ansikte.. sen blir det frukost och bussen till dagis!


hej då

------------------UPPDAT  1 MIN EFTER PUBLICERING--------------

Ante blir hemma idag för säkerhetskull..

Grattis älskade pappa!


Matförgiftning?

Alltså, jag vet inte om det är magsjuka som jag blivit drabbad av, jag börjar tvivla starkt på det.
Men hela natten till idag sprang jag upp och kräktes, enda tills jag inte fick upp något annat än slem..
Imorse var det samma sak, kräktes säkert 4-5 gånger.. tills det kom slem.
Väldigt intensiva kräkningar har jag haft.

Hela morgonen, fram tills typ kl 9 bestod av panik från min sida... det gjorde sååå ont i magen..
Ante fick kliva upp och ta hand om Maya så att jag kunde få vila och sova någon timme, kl 12.30 ca klev jag upp och mådde mycket bättre, tack och lov.. och sedan dess har jag inte kräkts.
Har till och med fått i mig lite mat idag.

Så jag tror mer på att det var en "släng" av matförgiftning...

Men vi får se vad denna natt har att erbjuda, kanske att Ante eller Maya åker på detta också.. och isåfall är det ju ingen matförgiftning, men jag håller tummarna på att det blir lugnt och att vi slipper sånt här ett tag fram över.

I morgon så ska Maya gå på dagis kl 9-14, så jag ska under den tiden passa på att åka hem och städa lite... sen efter att jag har hämtat henne så ska vi åka till Köpis, min far fyller ju 46 idag, så vi ska väl köpa någon present, men vad det blir.. det vet jag inte.

Jaja.. ska väl hoppa in i duschen snart.. blir en rätt så tidig kväll ikväll..



Håll er undan!

Magsjukan är här igen!!

Men än så länge är det bara jag som är dålig.


Tar en blogg paus tills jag är frisk.




bloglovin



bloglovin

RSS 2.0