Flåsarn- -

Jag vill också vara på SRF!

Maya sover efter en dag full med bus!
Nu på kvällen har vi haft lite vattenkrig hos mamma och ungen trivdes som fisken i vattnet, jätte kul att se att hon uppskattar när någon kastar vattnballonger på henne, haha.
Hon somnade som en klubbad säl nyss, dvs VÄLDIGT nöjd unge.

Jag är avundsjuk på Andreas, han har skickat några sms till mig som får mig att önska att jag var där med honom ( eller ensam för att kunna ragga på diverse band).

Nu ska jag göra ett litet ryck här hemma och sedan packa Mayas väska, för det är ju faktiskt så att i morgon så åker hon med sin mormor, morbror och moster ut till stugan i Axmar och blir kvar där över helgen, utan mig.


Onsdagslängtan.

Det är Onsdagkväll nu, nästan läggdags också för den delen.

Andreas har varit bortrest sedan Söndags kväll och tro mig, det känns.
Först tänkte jag att det skulle vara skönt att få vara lite ledig från honom några dagar.. men så känner jag inte nu, jag vill att han ska komma hem, helst igår!

Men det har gått enklare än jag trodde med Maya, kanske beror på att det har varit så fint väder och att vi faktiskt haft saker att göra?
Jävlar om det börjar regna!!!

Maya har ändå lite svårt att acceptera att pappa inte är hemma och hon har lite svårt att förstå vart han är.. I bland så kommer det några små grinstunder då hon ropar och skriker efter honom, det är otroligt jobbigt, för hon är ju oftast pappas lilla flicka.


Ante och Maya i Furuvik - 2010

Skolavslutningar och tårtfika!

Imorse gjorde vi i ordning matsäck och tog oss ner till Laduholmen (badplatsen) för att kika på Forsbackaskolas skolavslutning, man såg inte så mycket så Maya och jag tröttnade och gick ner mot vattnet i stället.
Maya träffade några dagiskompisar och slängde av sig klänningen och sprang ut i vattnet för att bada.

Det har bjudits på tårtfika här för gårdens ungar också, det tror jag uppskattades av lilla fröken.

Förbannat varmt är det också, väntar på att åskan ska slå till men det verkar dröja.. Vi flyter bort här, svetten rinner och man blir så jäkla klibbig på kroppen. Men det gör inget, för jag älskar värmen och jag vill ha det så här jämt.

Nu sitter jag hemma medans Maya är på badplatsen med sin mormor, Adam ,Isabell och Lova.. jag ska strax börja sortera tvätt för jag har liksom tvättid ikväll *suck*.Herregud! Fy fan, något lär vara riktigt fel!!

På allvar alltså! Jag blir fruktansvärt orolig över mig själv!
Jag måste ha drabbats av något allvarligt "ha-mycket-att-göra-om-dagarna-syndrom". Är det livshotande? Bör jag kontakta läkare? psykakuten?
Måste jag uppsöka en kurator?
Jag har inte kollat på TV sedan i Söndagskväll!! Jösses!
Tänk vad mycket jag har missat!


Uppdatering om försvunna Sofie!

Direktciterat från hennes pappa på Facebook:

"Hon finns i gävle har pratat med henne.Finns i ett lägenhets område flera vet var hon är men vågar inte ge sig tillkänna!!"

Nu är det bara att hoppas på att Sofie återvänder till därifrån hon drog eller att hon åker hem till sin familj!
Hur som haver så har hon kommit med livstecken och det är ju jättebra och lär kännas skönt för familjen och alla andra närstående.


Vart kan man köpa billiga städtjänster?

Mitt lilla bustroll sover efter en dag fylld med lek och bad. Vi hann även med en liten runda på Valbo Köpcentrum med mamma/mormor innan vi äntligen fick komma hem.

Imorgon vankas det skolavslutning för eleverna på Forsbackaskola och det är tänkt att jag och Maya ska gå och kika och ta med oss lite fika.
Skolavslutningen hålls på badplatsen så Maya kan få bada om hon blir uttråkad.

Igår gjorde jag misstaget att sitta fastklistrad framför datorn hela kvällen och natten, så jag fïck inget gjort här hemma..
Men ikväll ska jag fan få något gjort, jag kan ju börja med att stänga ner Facebook och bloggen för att sedan fortsätta med att :
*Plocka undan
*Dammsuga
*Göra rent kattlåda
*Diska

Efter det så är det frittfram för mig att glåma on the computer!


Jag vill påminna om försvunna Sofie från Gävle!

KLICKA HÄR!

Det är fint väääääädeeeer..

Idag så drar vi ner till badplatsen igen, tror fan att jag ska ta mig ett dopp faktiskt. Tyvärr kommer ni inte få någon snygg lättklädd bild på mig.

Men innan jag kan gå ner till Ladis så lär jag raka benen, dom är rätt så lurviga nu.

Så här trött är jag idag...

Somnade på soffan hos pappa och Catarina medans jag väntade på att kaffet skulle bli klart. Härligt!


Nattliga memoarer..

Det är fan mitt i natten nu.. det är inte ofta jag är vaken vid den här tiden om man säger så.
Har suttit och lusläst över 200 sidor i ett ämne på Flashback, spännande som tusan eftersom att man själv var nämnd där några gånger.

Jösses, det är nog dags att jag går och lägger mig snart, vi ska ju kliva upp om några timmar eftersom att Maya ska till dagis.
Men  jag vet inte om jag vågar gå och lägga mig faktiskt, jag är så jäkla skraj.

Känner en oerhörd saknad efter Andreas också, som tur var så fick vi växla några ord strax efter kl 22 ikväll, han verkar trivas och må bra och allt verkar fungera bra för honom. Det känns skönt.


Mitt livs kärlek <3

Nu är det sommar va?

Tog med mig Maya, en syster och en bror ner till badplatsen här i Forsbacka, jag badade inte men jag gick i alla fall ner i vattnet och blötte benen.


Har någon sett försvunna Sofie Ahlm från Gävle?!Sofie försvann från Gävle den 4/6-2011.
Hon kan finnas i Varberg,Falkenberg eller Göteborg!
För närvarande har hon kort hår!

Om ni har sett henne så kontakta hennes pappa på Facebook- Roger Ahlm eller kommentera detta inlägg så vidarebefordrar jag.

Flåsvalen

Funderar på att gå till badplatsen här i Forsbacka på eftermiddagen så att Maya får bada lite eller något.
Synd bara att det är ganska dåligt med vass just där..
Men jag får väl sitta och försöka sola lite då i stället för att bada.

Just nu så håller jag på och tvättar, hade ju gärna gjort något annat.. men man vill inte gå troslös resten av veckan.Sveriges Nationaldag

 

Det är 6:e Juni idag, Sveriges Nationaldag med andra ord.

Men hur många av oss svenskar vet egentligen varför vi har nationaldagen?

 

Denna dag - år 1523 så valdes Gustav Vasa till Sveriges kung och Kalmarunionen därför slutgiltigt upphörde och Sverige på nytt blev en självständig stat.

 


Skitsnack VS Skvaller - det är en hårfin skillnad.

Skitsnack är för mig när någon säger elaka saker om någon annan bakom dess rygg och sedan inte vågar stå för de grejer den har sagt.
Skitsnack är också saker som kan vara tagna ur luften, dvs lögner, just för att såra en annan människa.Skvaller behöver inte vara något negativt!
Jag älskar skvaller och jag skvallrar gärna om jag har hört något roligt eller spännande. Vem gör inte det liksom?
Men skvaller ska man alltid ta med en nypa salt och man ska våga stå för dom saker man har skvallrat om.


Gissningslek! Vilka grannar skriver jag om?

Fick ett skitkul tips på FB om vad jag skulle skriva om, och jag nappade direkt! Detta blir då alltså en gissningslek där ni som bor här nära mig eller vet vilka som bor här kan vara med och tävla.
Vad ni tävlar om? Mja.. inte vet jag? En kyss på vänstra skinkan kanske?
Äsch skämt åsido.
Detta är en kul grej bara, får se hur många som får rätt i sina gissningar!

Varje siffra beskriver någon granne och jag hoppas att ingen tar illa vid sig. Ser det jag skriver elakt ut så ber jag så hemskt mycket om ursäkt.

Person nummer:

1, Bor en bit bort från mig men man kan nog höra dennes stämma om man lyssnar riktigt noga. Annars kan man kolla på "gräsplan" efter en haltande gestalt. Hon har några smeknamn och jag tror inte hon skulle bli så glad om hon fick höra dom.

2, Kallas (vad jag har hört från olika håll) för "skvallerkärringen på hörnet". Där samlas folk från morgon till kväll för att prata,dricka kaffe och röka. Finns många likheter mellan Desperate Housewives och grannen när h*n har vänner på besök.

3,Det finns en familj som kan liknas vid familjen Taikon, många barn och många... vadå? Pappan i familjen har brunt hår med silverslingor och mamman i familjen svävar bland molnen ibland.

4,Ett ungt par bor också här, i det hushållet så arbetar mamman mycket och plastpappan, han försöker väl han också. Har blivit en rejäl uppryckning för honom det senaste året lär jag säga och mycket är väl den unga mammans förtjänst.

5,Det bor en elak gammal....?.... som gärna spyr ur sig otrevligheter på facebook men är otroligt trevlig i verkligheten.

6,Om man hör något som ylar en sen sommarnatt så behöver man inte vara rädd, det är ju bara den långhåriga vargen... i alla fall vad jag tror.

7,
Dag som natt så kan man höra skrik från denna sjukskrivna, arbetsrädda rödlätta...?... speciellt trevlig mot sina barn är denne inte.

8,
Om man vill låna en trasa av någon så ska man inte fråga denna granne, för det kan hända att man då får låna en trosa.

9, Enligt denna granne så grävs det förbjudna gångar i källarna i radhusen. Det finns mycket att klaga på om man får tro denna, speciellt så kan man klaga på de hängande kablarna.

10, Ett ungt par till där båda har hett temprament och pappan i familjen är rätt blåst. Barnet är som en virvelvind och säger sig självt bestämma hemma.Vuxenmobbing- jävlar vilket moget beteende. Eller?

Om man är vuxen (nej jag räknar inte dig som är under 20 år som vuxen) så förmodar jag att man har nära vänner, vanliga vänner, bekanta och även fiender.
Jag tror också att man har lärt sig av sina tidigare misstag och att man kan ta ansvar som en vuxen bör kunna göra.

Många tror att mobbning bara sker bland yngre, dvs skolbarn.
Fel fel fel.

Tro det eller ej, men mobbning sker ÄVEN bland vuxet folk.

Man kanske är ett glatt kompisgäng på sisådär 5-6 stycken 20+are som träffas för att festa, gå på varandras bröllop och barndop, stöttar varandra i med och motgångar och älskar varandra precis som dom är.
Men så händer det en dag att en av vännerna inte är med på någon träff..
Vad tror ni händer då?
Jo sannolikheten för att en massa skitsnack ska ske om den person som ej är med är stor.
Man kanske snackar illa om hur kompisen uppfostrar sitt barn, hur den beter sig bland folk eller så snackar man bara om hur ful och illaluktande människan är.
När personen i fråga i en senare träff är med och en annan kanske är borta så är skitsnacket igång igen, men inte om samma person som innan.

Jag har själv upplevt detta och varit med i en sådan cirkus och det slutar sällan bra. Det finns alltid någon som är ÄRLIG och som törs berätta för den som blir utsatt om vad som sker.

Detta finns i alla kompisgäng, utan tvekan. Man eller kvinna? det spelar ingen roll, men jag tror att det mest sker hos kvinnor.

Vi är så kritiska mot varandra hela tiden och vill alltid få oss själva att se bättre ut genom att trycka ner någon annan.

Jag blir illamående av sådant här.

Innan man börjar snacka så kanske man ska se om sitt eget hus och försöka tänka lite längre än vad näsan räcker.

Jag tycker att det är fullständigt idiotiskt att vuxna människor som ska vara förebilder för den yngre generationen beter sig som omogna fjollor i en situation där det sker en massa skitsnack.

Vem törs avbryta när snacket pågår?? Vem törs sätta ner foten och säga:
"HÖRRU! Det är faktiskt en vän du snackar om!"
Tyvärr så tror jag inte att det är så många som törs det.

Ja jag kan erkänna här och nu att jag är skitduktig på att snacka skit, men jag är NOGA med att det jag snackar om inte är taget ur luften!  Och jag är noga med att INTE trycka ner någon närstående person!

Exemplaret jag skrev om här ovan är som sagt bara ett exempel, inget annat.SWEDEN ROCK FESTIVAL!

Min karl tog sitt pick och pack för att dra iväg nu på kvällen, en hel vecka ska han vara borta.
Igår fick han ett erbjudande som han inte kunde tacka nej till så efter en massa samtal hit och dit och en massa tänkande så drog han.
Det kommer nog bli en jobbig vecka på många sätt för mig, men det kan jag älta om i senare inlägg.

Jag hoppas att Andreas kommer få en underbar vecka och att allt kommer fungera bra.
Jag är så glad för hans skull och vet att detta kommer göra gott för både honom och mig.


Furuvik besöket 4/6

På förmiddagen så packade vi in oss i bilen och styrde oss mot Gävle.
Första stoppet blev Andersberg där vi plockade upp Antes syrra, andra stoppet blev på Brynäs där vi mötte upp Jonathan och Rebecca.
Tredje stoppet blev FURUVIK!

Ante blev lite sur när vi kom fram och hade gått en bit så han klättrade upp i ett träd och satte sig för att tjura.

Maya med faster Emilia

Jonathan och Ante tog sig ett dopp

Jonathan kände sig lite förföljd ett tag..

Vi tog en snabb båttur i SydAmerika.

Maya vågade faktiskt rida på riktigt denna gång.

Maya åkte svarttaxi hela dagen.

Ante spanade på snygga tjejer som badade i lera.

Tre mongon som jag fann ute på klipporna, jag såg till att Maya fick vara med på samma kort.

 


När trollmor har lagt sitt älskade trollbarn och bundit fast det i sängen..

Äntligen så är det kväller, fy sjutton vilken härlig dag det har varit och helt slut är jag trots att jag inte har gjort någonting.
Maya har varit ute non-stop sedan 12 tiden idag men vid 18-tiden så fick jag med henne till pizzerian där vi köpte en pizza att dela på ( men fy Lina, inte ska väl barn äta pizza?).
När vi kom hem igen så var Maya ute ytterliggare en stund och lekte med granntjejen.

Lyckades, efter många om och men få med mig Maya in, ställa henne i duschen och skrubba henne från topp till tå, ungen var ju genomsmutsig och svettig som en hårt Sandviksarbetande karl.
Blev lite krångel vid sängdags men Maya somnade helt själv efter att ha skällt ut mig efter noter.

Jag blir så över att jag har fått ett barn som älskar att vara ute och att hon har vänner att leka med då, större delen av dagen så har hon "hängt" hos en dagiskamrat som bor  2 hus härifrån och där har hon haft det så trevligt.
Bilder lånade från Elin

Imorgon så vankas det nog Furuviksbesök med Rebecca och Jonathan, kommer bli aptrevligt tror jag.
Jag är snart 25 år och jag älskar faktiskt Furuvik och allt som hör därtill.

Och varje år som jag,Ante och Maya åker dit så går vi ut mot klipporna och fotograferar och precis som alltid så MÅSTE vi ha en bild på Ante och Maya tillsammans. Tyvärr så kunde jag bara hitta förra årets bild.


The return of Flåsarn!

Någon här i Forsbacka hyser ett ont öga mot mig just nu och väljer att titulera mig med namnet: Flodkossan.
Det känns faktiskt skitkul att hon bryr sig så pass mycket om mig att hon tar sig tid att ge mig ett smeknamn.
DANKE!


Jag tycker att flodkossor är söta djur och hade jag haft möjligheten så skulle jag gärna ha en som husdjur.


Jag är den jag är, frispråkig och har skinn på näsan, varför ska jag backa undan när någon försöker trycka ner mig?

Det som är så jävla roligt i allt detta tjafs är att många kommer och berättar för  mig exakt vad denna person skriver och säger om mig, och även denna persons "vänner" säger att dom står på min sida i detta.
Men då undrar jag, vadå  står på min sida?

Kommer det bli ett krig eller?
Knappast.

Det enda som kommer ske är att vi fortsätter tycka illa om varandra (vilket aldrig varit någon hemlighet) och att jag fortsätter vara rak i mina åsikter.

Många skulle rubricera allt som skitsnack, men det är folk som blundar och vägrar se.
Jag ser och jag hör, och det som kommer från mig är inte skitsnack, jag står för det jag har sagt.


bloglovinbloglovin

RSS 2.0