Flåsarn- -

Dag 17, fredag!

Gokväll!
 
Fick ganska dåligt samvete när jag satt framför datorn och kikade på Biggest Loser -15 och insåg att -fan, nu är jag ju lat som sitter här och glor.
Så jag drog igång BL på tvn, satte mig på cykeln och cyklade över 1 mil med varierade hastigheter.
Känns bra faktiskt!
 
Nu ska jag ha en mysig fredagskväll och bara vara...
 
Trevlig helg!
 
 
 

Dag 17, med fokus på att må bättre!

God dag! 
Back on track idag :) 
Tråkigt regnruskväder ute idag... 
Lämnade Maya och hennes kompis i skolan imorse,  drog hem, käkade frukost och slappade.
Hade tänkt skippa promenad pga vädret men karln lyckades piska på mig lite så det var bara att klä på sig rätt kläder, ta stavarna och bege sig ut.
Trots regnet så gick det bra och var väldigt skönt.  Sprang upp för en lång backe också och det kändes rejält kan jag säga!
Nå väl, nu hälsar vi helgen välkommen :)

Jag ber om ursäkt..

Denna vilodag har kommit med en massa ångest. Ångest över hur jag sköter min vänskap med människor i min närhet och de jag har känt i hela mitt liv. 
 
Självklart så är det enklast att umgås med de personer som bor i min omedelbara närhet, dvs här i forsbacka, på gården. Vi har ju barn i samma ålder som leker med varandra och vi sitter ofta ute och snackar.
Så det faller sig ganska naturligt att umgås här.
 
Men jag har ju också vänner i Gävle och Valbo , dessa vänner har jag känt i större delen av mitt liv och dessa personer ligger mig oerhört varmt om hjärtat.
Tyvärr träffar jag inte dessa personer så ofta som jag egentligen vill.. och jag kan egentligen bara skylla på mig själv. Det är mitt fel att det har blivit så och det känns skitjobbigt att inse det.
Jag har lovat mig själv flera gånger att jag ska bli bättre att sköta mina vänskaper.. men det är svårt.
 
Och sedan jag bestämde mig för att ändra mitt liv och min livsstil så kommer det bli lite svårare att fixa till detta inom den närmsta framtiden. Jag känner mig inte riktigt säker i mig själv än så pass att jag törs umgås eller festa utanför min trygghetszon. 
 
Ida, Jörgen och Caroline. 
Jag älskar er. Har alltid gjort och kommer alltid att göra det.
Förlåt för att jag inte har skött min kontakt med er.
Förlåt för att jag inte har kunnat närvara vid alla födelsedagar och fester.
Förlåt för att jag själv inte har tagit initiativet till att träffas.
Jag ska bli bättre, någon gång. Förhoppningsvis snart.
Men jag står inför stora förändringar och jag hoppas att 
min vänskap med er ska vara med där och förändras till det bättre.
 
 
 
Förlåt mig.

Dag 16, med fokus på att må bättre!

Go förmiddag!
 
Igår eftermiddag så släpade jag med mig Maya och hennes vän till Pilparken som ligger här i närheten, jag ville prova på att jogga lite grann. Sagt och gjort, lite jogg blev det men jag satsar på längre sträckor i fortsättningen, men jag är iaf nöjd över att jag försökte! 
Sprang sedan lite upp och ner i kyrkotrappan. 
 
När Maya hade somnat igår kväll så satte jag mig på cykeln, kikade på biggest loser -14 och cyklade 9km. Hade verkligen kunnat cykla längre men Ante hade låst sadeln så jäkligt att jag inte kunde sänka den och därför gav jag upp. Det är ju ca 20 cm längdskillnad på honom och mig så det är klart jag behöver ett lägre läge på cykeln.
 
Idag tänker jag ta en "vilodag". Inte för att jag vill... men mer för att kroppen behöver det.
Fast vi får väl se hur det blir, kanske tar en långkörare på cykeln ikväll iallafall.
 
Strax ska vi åka och handla! 
Det är riktigt kul att gå runt i affären nu och kika efter BRA och NYTTIGA varor. Lite som en sport det med ;)
 
Ha det fint!

Dag 15, med fokus att må bättre!

Onsdag.. har lämnat barn i skolan och ätit min frukost.
 
Något som verkligen har ändrats drastiskt dessa 2 veckor är mitt behov av frukost och lunch. Sånt där jag aldrig har varit noga med tidigare.
Jag har i många år varit väldigt "svåräten" på morgnarna och skippat frukost eftersom att det oftast har fått mig att må dåligt de gånger jag har försökt att äta. Lunchen har jag skippat för att det bara har känts onödigt.
Men nu vaknar jag hungrig på morgnarna och behöver den där energin som man får av en stadig frukost. Så det är den jag lägger mest fokus på just nu.
 
Har lite efterlängtad träningsvärk idag, både i rygg,ben och mage. Tänk vad lite hemmaträning kan göra!
Körde ett kort men intensivt pass här hemma igår eftermiddag och använde cykel,hopprep och hantlar. Jag körde slut på mig själv, men på ett positivt sätt. Att tänja på gränserna är en fantastisk känsla!
 
Jag längtar tills den dagen jag får sätta min fot på ett gym igen, var flera år sedan senast.
Men jag vill inte ha ett vanligt gym.. jag vill kämpa med att välta däck och sådana där skrotpass, haha. Jag vill springa i skogar, hoppa över stockar och stenar, springa i trappor och verkligen känna att jag kämpar.
Lugna händelselösa promenader är inget för mig, fast jag vet att dom också är bra såklart.
Det måste hända något, det måste kännas! Svetten ska rinna, jag ska gråta och får jag en hemsk träningsvärk efteråt så är det min belöning.
 
Jag behöver finna någon som vill samma sak som mig. Min karl kämpar på skitbra med promenader och cykling, men han är inte alls intresserad av samma som jag är.. han vill inte springa i trappor och välta däck. Men vem vet, han kanske når den punkten en dag då han också vill göra dom grejerna.
 
Så sitter du och läser detta och känner att du vill exakt samma sak som mig, ja men hör av dig då! Bara bra om man är två,tre eller fler som kan pusha på varandra till det extrema. 
 
 
Nu ska jag fräscha upp mig lite och köra en vän till Sandviken, men efter det så blir det ett hårt pass!
 
Kom ihåg, man ångrar aldrig en promenad eller ett träningspass!
 
 
 

Dag 14, med fokus på att må bättre!

2 veckor har nu gått sedan jag tog beslutet att ändra livsstil.  Jag är så förvånad över hur naturligt denna ändring har känts. Inget sötsug överhuvudtaget, inte sugen på någon skräpmat eller halvfabrikat.
Känns så jävla bra lär jag säga!
Och bara det att man rör på sig mycket mer gör ju att man blir piggare och gladare. Jag vaknar på morgonen utan problem och kliver upp utan ett dåligt morgonhumör.
 
Visst, det finns iaf en sak till jag bör ändra på, men dit har jag inte kommit än riktigt. Rökningen.
Ja, jag röker fortfarande. Fy skäms Lina! Nä men allvarligt, det får ta den tid det tar. Tids nog så säger nog hjärnan ifrån och jag gör mig av med ciggen.
 
 
Nu ska jag kika på Biggest Loser och sedan käka lunch. Senare idag blir det ett pass på cykeln,hopprep och hantlar. 
 
 

Dag 12, med fokus på att må bra.

Go kväll! 
Dag 12 har snart gått mot sitt slut och jag sitter här i soffan och kikar på farmen och taggar för kvällens cykeltur (tur man kan göra det i vardagsrummet). 

Helgen har gått superbra och jag har inte gjort något snedsteg vad gäller kost eller motion. 
Varje dag denna vecka har jag varit ut på promenader oavsett mående, väder och tid på dygnet. 
Har inte haft någon vilodag och känner att jag inte har haft något behov av det. Men imorgon tar jag en vila från promenaden och istället köra på med olika saker hemma, t.ex cykel. 

Ante och jag var och shoppade 3kgs hantlar och en massa celsius idag,  kanon att ha hemma! Ha det fint gott folk!  
Vill man så kan man! 

 

Med fokus på att må bättre!

Hej, god morgon och god förmiddag.
 
Har inte haft så mycket att skriva om senaste tiden eftersom att livet i stort sett har stått stilla eller gått runt i samma gamla ekorrhjul.
Men nu ni....!!
 
Har en nära vän som jag satt och drack kaffe med för ca 2 veckor sedan och hon berättade att hon hade börjat räkna kalorier med hjälp av en app. 
Jag skrattade högt åt henne och sa " du kommer bli fixerad,skadad..sjuk.. Du kommer inte kunna tänka på annat".
Men jag önskade henne lycka till och hoppades att hon skulle fixa det.
 
Så.. förra tisdagen så vaknade jag på morgonen och fick känslan av att det fick vara nog. Det får vara nog  med allt dåligt, depressioner, slappande och godsaker. Och eftersom att jag har testat det mesta men inget har passat mig så tänkte jag ge kaloriräknande en chans (självklart tillsammans med motion).  Nu sitter jag här på den 10:e dagen, fixerad vid kalorier. Haha... 
Jag motionerar varje dag och väger det jag äter.
Men, inte en endaste gång har jag känt något sötsug eller en känsla av att vilja sluta.
Jag slöt ett avtal med mig själv när jag började :
 
*Jag behöver inte utesluta vissa maträtter om jag inte vill.
*Rör på dig varje dag
*Tänk på om det är värt att äta den där grejen du har framför dig
*Kör på trots om du känner dig trött,sliten och jävlig.
*Börja långsamt och öka distansen när DU vill.
 
Som det står ovanför så väljer jag att inte utesluta potatis,pasta eller bröd.
Varför? Jo, jag väger det jag äter, ser till att inte överstiga kaloriintaget för just den måltiden och är noga med att bara äta det som får plats på en assiett.
Ris däremot kommer bli ett stort Nej, här hemma, iaf för mig. Fick en chock igår när jag såg hur mycket kalorier 100g ris innehåller. 
 
Igår hade jag en dålig dag, både psykiskt och fysiskt.. hade en jävlig natt med smärtor i magen, sådana man får om man har magjsuka och eftersom att en av mina stora fobier är att kräkas så gick jag runt och mådde dåligt psykiskt hela dagen. Men jag släpade ut mitt arsel på en kort promenad och 6ggr upp och ner i kyrkotrappan. Kände mig glad efteråt. Glad för att jag inte lät måendet ta över.
 
Idag är det Fredag och imorse efter att Maya hade gått till skolan så invigde jag motionscykeln som vi lånade av mamma igår, 6 km fick det bli. Fler turer på cykeln kommer det bli under dagen. Cykla är roligare än att gå!
Och som sagt, helgen börjar ju nu.. och då vill man ju som svensk oftast ha fredagsmys och lördagsgodis. Och vet ni, det skiter jag i. Jag räknar ändå allt jag äter och motionerar. Morötter och dip ikväll och imorgon har jag lovat mig själv att det är OK att äta lite choklad eller något. 
 
 
Och en sak är säker...
 
Man ångrar aldrig att man har motionerat /tränat! Däremot kan man ångra att man istället valde att ligga i soffan och slappa.
 
 
 
 
 
bloglovinbloglovin

RSS 2.0