Flåsarn- -

Bekännelser..


Nu ska jag skriva om något som är känsligt för mig och som jag egentligen tänkte skriva i en låst blogg, men det kan ju kännas skönt att skriva om det här, där fler kan läsa, kanske till och med är så att det finns någon som känner igen sig lite i det jag skriver.



Enda sedan Maya började på dagis 11/2-09, så har jag mått ganska dåligt och skapat mig rutiner som jag inte hade förut.
Varje morgon när jag vaknar (runt kl 6) så är det stressigt, man ska hinna med så mycket på sån kort tid.

Men, det jag mår dåligt över är min rädsla för att bli anmäld till socialtjänsten för brister i mitt föräldraskap eller pga Maya har smutsiga och trasiga kläder.
Jag har läst och hört om så många skräckhistorier om just sådant att jag har börjat få ångest varje morgon jag lämnar Maya på dagis.
Från att jag går därifrån på morgonen tills att jag har hämtat henne kl 14 så har jag min mobil nära,ifall att jag skulle få ett samtal från socialtjänsten där dom berättar att dagis har gjort en anmälan.
Därför har jag som sagt skapat mig rutiner som inte är helt normala enligt mig själv och flera andra.
Jag ska beskriva hur en morgon för mig med Maya ser ut på ett ungefär:

6.00 : Börjar vakna till liv
6.10:
Maya får lite välling och jag duschar eller gör mig iordning.
7.00: Jag och Maya äter frukost
7.30:
Tar fram kläder åt Maya, går igenom varje sömm för att se att det INTE är trasigt någonstans, jag kollar på tröjor och byxor OCH strumpor att det inte är hål och jag är ALLTID noga med att kläderna är alldeles nytvättade och INTE har legat i byrå eller garderob så länge att dom börjat lukta just garderob och byrå.
Kläderna får INTE vara samma kläder som dagen innan, även om hon var ren när hon kom hem.
8.00: Torkar av Maya i ansiktet, borstar hennes hår noga och torkar hennes fötter med våtservett innan jag tar på henne strumporna. När strumporna är på är jag noga med att ta på henne ytterkläderna och skorna innan hon får gå på golvet för jag vill inte att strumporna ska bli smutsiga.
8.30 Väntar vi på bussen.

Ser ni vad som är fel i detta?

Jo.. det är min besatthet av att Maya ska vara hel och ren när hon åker till dagis. Jag har mått så dåligt över detta.

Föreställ er ett stort svart hål som följer efter er vart ni än går.. och för varje morgon ni kliver upp ur sängen så tar ni ett steg närmare hålet, och tillslut så hamnar du mitt i hålet och försvinner.
Dit är jag på väg nu, till mitten.

Jag har insett mina problem
.. och jag har skrivit på FLs forum om detta och där fått en massa bra tips och råd.

DOCK vill jag vara noga med att poängtera att jag INTE är rädd för att hon ska bli smutsig när hon är på dagis eller ute.. jag tycker bara det är kul när hon springer i vattenpölar och jag låter henne mer än gärna kladda med maten när vi äter.
Barn ska få kladda och vara smutsiga ibland.
Men det är just det att hon SKA vara jätte ren när vi åker till dagis.

Iallafall så försökte jag bryta min mönster idag, Maya fick ha samma byxor som igår och samma t-shirt, dock bytte jag ut strumporna och tjocktröjan.
På t-shirten var det till och med en liten liten ketchup fläck från igår på...
Så det känns som att jag börjar kunna ta mig ur detta nu, hoppas på det iallafall.





Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej!

Jag vet hur du tänker med alla dessa tankar om social anmälan. Jag har nyligen gått igenom en sådan. Så jag vet vad de handlar om. De handlar definitivt inte om smutsiga eller trasiga kläder. Utan de handlar om hur barnet är, har för kläder alltså passande till väder osv. Adda min msn om du vill prata med mig om de.. Mvh kimmizz ([email protected])

2009-03-10 @ 21:46:13
Postat av: Duracellmamman

Hej!!

Nu finns det inte många biljetter kvar till Mammablogg Galan!! Kul!



Det innebär även att röstningarna inför de olika Awarden kommer att dra igång! Så har du ännu inte kikat in på Mammablogg Galans hemsida, rek jag att Du gör det inom kort, och kollar så att din blogg presenteras under det namn som du själv önskar.



För så snart som röstningarna kommer igång har vi inga möjligheter att ändra på namnet.



Pga utrymmesbrist, kommer själva röstningen inte gå av stapeln inne på Mammablogg Galans hemsida, utan inne på min blogg. Redan nu har vi skapat en sida där inne som heter Vem är Norges & Sveriges bästa Mammabloggare?



Ska bli spännande att se vilka de lyckliga vinnarna är!



Inom de närmaste dagarna kommer vi att kunna presentera de sista priserna!Vi sitter i slutförhandlingar med en hel del nya samarbetspartners!



Vi ses den 4 juli 2009!



Kram



Annika

2009-03-10 @ 22:18:27
http://duracellmamman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



bloglovin



bloglovin

RSS 2.0