Flåsarn- -

en riktig prakt-turk?

När Darin sjöng i melodifestivalen.. Jan Johansens gamla dänga -Se på mig , så hade jag och Ante ett samtal..

A: Darin, han sjunger bra.
J: Ja, det gör han, verkligen, och vad stor han har blivit..
A: ja..
J: Nu ser han ju verkligen ut som en riktig prakt-turk..

Va??
Vad är en prakt-turk?

Och nej, jag är INTE rasist.

...

Denna dagen har varit SKIT på många sätt.. tjafs om en massa fjantiga saker, dock inte mellan mig och Ante.

Jag mår dåligt igen, magsjuk?   har iaf kräkts..

jätte kul lördag.

...

Natten var skit.. tjafs m.m..

Orkar inte skriva. Ska nog dra härifrån snart.

...

JAG GER UPP NU

Mitt liv som hårdrockare..

ska jag inte skriva om..

Men min sambo däremot är och super sig full och dryg på Gävles
enda(?) krog för hårdrockare och metalfolk.. där har jag bara varit ca 2 gånger, lika kasst båda gångerna..
Det var bättre förr.. som man brukar säga.. D.v.s när krogen hette Monster och låg i källaren på Nivå.. vilken mysfaktor!
Dom hade alltid tända stearinljus i gamla JackDaniels flaskor på borden, målade eldflammor på svarta väggar, en scen med "galler" runt och klibbigt golv.

Mitt kära Monster.

Där träffade man många roliga människor.

Faktum är att HÅRDROCKARE/METALHEADS är det TREVLIGASTE folket man kan stöta på, det är sällan bråk och man har en samhörighet, tillskillnad mot för rääääggers... (sorry Ida, men det är sanningen) ;)

Aldrig under mina år som myndig och van krogbesökare har jag sett några slagsmål nere på Monster, aldrig, däremot på de andra våningarna på Nivå så var det jämt bråk mellan hockeytöntar och "vanligt" folk.

Jaja..

Min fyllebult kommer inte hem i natt, skönt!!

Kanske ska förklara..

Nivå= En krog som nu har bytt namn, iaf... den krogen hade 3 våningar..
Högst upp= Trance/techno/dance musik
Mellan/Entren= Latino/RnB m.m
Källaren= Monster,hårdrock,metal och bara bra musik.



Jag och Ante på ClubMonster-06,innan man blev tvungen att ta sitt ansvar som förälder :)

 

Hallå där

Nu har vi nyss kommit hem från att ha handlat på Willys, vi hann inte med nå mer, Ante ska precis nu iväg med bussen till Jonathan, där ska dom förfesta för att sedan dra vidare till Wasteland och se på nåt band som ska spela.. skoj för dom!

Tidigare idag, runt kl 12 så ringde dom från Mayas dagis och sa att Maya var jätte ledsen och vägrade sova, hon var tydligen helt hysterisk och dom misstänkte öroninflammation..
Jag blev såklart orolig och försökte ta mig dit så snabbt som jag bara kunde, vilket innebar 40 min väntan på en buss hos min pappa och sedan 15 minuters bussresa.. jag var framme kl 13 på dagis, då låg Maya och sov i soffan där.
Tydligen hade dom glömt att ge henne snuttis när hon skulle sova...
Bra gjort liksom..Jag stressade oroade mig i onödan!

Var till hälsocentralen kl 14.30, läkaren lyssnade på Mayas andning
, ingen astma och inga andra fel.. inte öroninflammation heller, för självklart så bad jag honom kolla det för att vara på den säkra sidan.
Jag bestämde att dom skulle kolla sänkan på henne också, 36 låg den på.. så om Maya blir det minsta sämre så ska vi inte tveka med att åka till Hälsocentralen igen.

Vad sker ikväll då?
Lets Dance iaf, har köpt hem lite mys åt mig själv och en ny tidning, dock är inte tidningen så ny, den har väl funnits några veckor, men för mig är den ny, lite kul att köpa den då Amandas super söta dotter pryder omslaget :)
Vad ska jag göra mer då?
Blir väl till att sitta och loda framför datorn och vänta på att fyllbulten ska komma hem.



Förföljelsemani

...kan man tro att jag lider av.. men så är det inte..

Jag var väl ca 12 år första gången jag träffade denna man, jag och en kompis gick hem till honom och frågade om vi fick ta med hans hund på promenad. Sedan den dagen verkar det som om att han inte kunnat släppa mig, för sedan första gången vi sågs så har han följt efter mig och äcklat sig på många sätt och vis.
Senast idag, för ca 1 timme sedan.

Jag hade nyss lämnat av Maya på dagis, tog bussen till Tempo i Valbo för att köpa mig en macka till lunch,1 steg in i affären hann jag ta innan jag kände mig iaktagen..jag kollade bakom mig-ingen där, jag kollade åt ena sidan.. och det stod han, den jäveln.. han hånflinade åt mig.
Jag gick med snabba steg mot disken där dom har smörgåsar,sallad och annat sånt där.. han gick efter.. han fick så bråttom att följa efter mig att han gick in i minst 3 personer och nästan välte en hylla..
Jag fick gömma mig bakom smörgåsdisken av rädsla.
När jag sedan såg att han gick mot kassan så smög jag mig ut i affären igen.. och jag smög fram till kassan och ställde mig långt ifrån honom.. men han stod och kollade efter mig hela tiden.. och när han hade betalat färdigt så var han bara tvungen att prata med kassörskan tills det var min tur att betala..

-Hej gullet!

Va??!!


Jag betalade snabbt som fan och gick ut därifrån.. ställde mig vid hållplatsen, lyssnade på musik.. och på andra sidan vägen, bakom en stor snöhög så ser jag honom igen... han står och smyger på mig..
Har han inget liv eller?

För några årsedan så bodde jag och Ante i Valbo, bara 1 hus ifrån honom.. och varje gång han såg mig lämna mitt hem så gick han ut, satte sig på cykeln och cyklade runt mig,bakom mig,framför mig och ja.. han förföljde mig..
En gång så sa han också "Någon natt ska jag klättra upp till din balkong, det är inte så svårt ser du"..
Jag berättade det för Ante och hans kompis Jonathan.. dom blev förbannade och besökte hans gård en natt, dom tände eld på hans cykel..
Men det förtjänade han..

Men dom hade gärna fått göra något värre också..


Jag kan ju inte polisanmäla fanskapet heller med tanke på att han inte har gjort något annat än att följt efter, gett oanständiga förslag osv..

Kan inte för världen förstå vad som är så spännande med mig?!
Vad kan en man i övre 40 få ut av en 22 årig,fet småbarns morsa?!

Berätta för mig ni som vet..





God Morgon

I natt fick Maya sova inne på sitt rum igen..och vet ni?? Hon har sovit hela natten och har knappt haft någon hosta, eller ja.. jag har inte hört något iaf :)
Föressten så ligger hon och snarkar fortfarande.

Idag blir det dagis i alla fall, det kommer nog Maya gilla.. och medans hon är där så ska jag åka hem och dammsuga,torka golv och ringa vikarieförmedlingen..
Maya ska hämtas kl 14, och direkt efter det ska vi till hälsocentralen, efter det ska vi hem, vänta på Ante, betala räkningar.. sen bär det av mot IKEA,DOLLARSTORE,RUSTA,WILLYS OCH LIDL.. längtar som en tok på att få åka och handla :)

Nu ska jag göra mig iordning så att jag bara behöver tänka på Maya sen när hon har vaknat..

Walk the walk and talk the talk

Nu har jag och Maya kommit hem från en vända på stan med Ida, vi käkade lunch och strosade runt i lite butiker.. men eftersom att man är så förbannat fattig så blev det inte så mycket köpt, en liten tjockare skärmkeps (öppen mitt på skallen) till Maya köpte jag iaf, 10 kr kostade den inne på CUBUS, så då slog jag till :)
Köpte en annan sådan igår också, den kostade 30kr och var helsvart.. men va fan, man kan inte få för mycket av mössor,kepsar och hattar.

När Ante kommer hem så ska vi åka hem till svärmors karl och bli bjudna på mat :) niiiiceeeee så slipper man ställa sig och slava vid spisen här hemma idag.
Men.. jag lär ändå slava här hemma ikväll.. ser för jävligt ut.. jag är så less på alla prylar som ligger överallt.. så jag funderar på att köpa några svarta sopsäckar och börja fylla dom med saker vi inte använder och sedan slänga dom, tyvärr så tror jag inte att Ante är lika förtjust i den idén.. men det skiter jag i.

Skulle vara så skönt att bli av med allt onödigt skit liksom.

Nu ska jag kika runt lite på internet..
 

ha det skoj!

Hälsocentralen..

Har nyss pratat med en kvinna där.. och hon var inte trevlig för 5 öre...
allt jag sa var fel och hela tiden sa hon; Oj då!
Sen så började hon tillrättavisa mig osv...
Fy fan.. känner mig som en skit kass mamma just nu..


iaf så fick vi tid kl 14.30 i morgon..


Visit to hell and back..

Extremt jobbig natt..Mayas hosta har varit värre än någonsin, snuddar vid gränsen av krupphosta och astma, hon fick sova mellan mig och Ante, och hon vaknade 1 gång i timmen av den förjävliga hostan, tycker så synd om henne.
Har inte hjärta till att släpa iväg henne till dagis pga det heller.. så hon får vara med mig idag, åka och träffa Ida.

Nu väntar jag på att klockan ska bli 8 så att jag får ringa Hälsocentralen här, och om vi har tur så får vi tid rätt tidigt, jag vill ju liksom att någon läkare lyssnar på Maya osv..


Förlåt..

jag bara orkar INTE blogga idag...


Vi hörs nog i morgon istället..

Födelsedagskalas, vad sker härnäst?

Efter tuppluren som jag och Maya tog tidigare imorse, från ca kl 9 till 11.30 så gjorde vi oss iordning och drog hem till min pappa& co för att fira min syster Miranda som fyllde 11 år idag :)
Min faster Sussi var nöjd över att få berätta att Miranda hade fått sin första finne.. i pannan..  intressant va?
Förstå vad stor hon börjar bli nu, min 2:a lillasyster i högen av 4 stycken..
Hon fick Hello Kitty parfymer av mig,Ante,Maya och Rebecca och jag tror hon blev glad över dom, för nu slipper hon ju spruta på sig tant-Iris gamla astmaframkallande kärringparfym :)

Iaf så bjöds det på fika i massor och det var Maya jätte glad över... och hon fick leka tills hon blev jäääääätte trött .

När det var dags att gå hem så mötte Ante mig och Maya vid Konsum, vi skulle handla hem lite till middag.. och eftersom att vi hade skit dålig fantasi på vad vi kunde göra så fick det bli korv och pommes.. men det är gott, så det funkar ju.

Nu har mina älsklingar gått och lagt sig, fast ja.. Maya hoppade i säng kl 19.. men vaknade av sin hemska hosta för ca 1 timme sedan.. så då fick hon lite medicin och nu ligger hon i sängen igen..
Om jag märker att hon hostar mycket i natt och får dåligt med sömn så får hon vara hemma från dagis imorgon också.. men då lär hon följa med till stan i morgon, jag måste lämna in papper till hon på vikarieförmedlingen så att jag förhoppningsvis får börja jobba nästa vecka..

Jag har lite planer för imorgon alltså, ska träffa en gammal klasskompis som jag inte har träffat sedan Maya var någon månad gammal, vi var gravida samtidigt och träffades ofta under den tiden.. sen hände lite saker som gjorde att vi tappade kontakten, men nu försöker vi få tillbaka den igen..

Senare på eftermiddagen så ska vi till Köpis
och ta lite foton hos en fotograf som är där och fotograferar gratis.. hoppas bara att Maya försöker le lite på bilderna denna gång.. hon var ju inte så duktig på det när vi skulle ta kort till tidningen när hon fyllde 1 år..

Aja.. ska surfa runt lite nu..


Grattis älskade lillasyster!


Lyckliga mamman

  (Klickbar bild)

Jag är lycklig :) Har precis kollat mailen, och hade fått en bekräftelse på min förhandsbokning till Mammabogg Galan :)
Börjar redan längta lite smått även om jag inte kommer att känna någon där, men det kommer bli en välförtjänt break i vardagen att få åka iväg på detta, enda till Göteborg ska jag åka då.. där har jag inte varit sedan jag var liten.

Men kul ska det nog bli iaf :)


God Morgon världen

Oj vilken sovmorgon man fick!!
6.30 vaknade jag av att Maya gick ut ur vårat sovrum (hon sov med mig och Ante i natt) och in i vardagsrummet, 6.30!!!
Jag hade iaf velat sova till kl 8... men, man kan inte få allt här i världen..

Mayas feber är inte så hög just nu, hoppas att den inte höjs under dagen bara :)

Usch vad trött jag är..

God Natt!


Allt är borta!

Här skrev jag ett jätte bra och långt inlägg, men så hände något och allt försvann, jag orkar dessvärre inte skriva om allt eftersom att jag förmodligen har en hjärntumör(säger min innersta hypokondriker).

seg seg Måndag

En seg kväll har det varit.. seeeegare än segast..

Blev ingen avancerad middag idag, tyvärr.. hade helst velat sett lite grönsaker och annat sådant gott på bordet.
Och det var inte Ante som gjorde mat, det var jag.

Maya gick och lade sig tidigt, kl 18 rättare sagt, hon var så trött och ville gå och mysa med en nytvättad snuttis trots att den var fuktig sedan tvätten..

Jag har haft en riktig tv-kväll,
först Unga Mödrar, lite Dr.Phil,Halv åtta hos mig och sist.. Familjen Annorlunda eller vad det heter.. en perfekt mysmåndag för en trött mamma med feber och huvudvärk.

Ante har också gått och lagt sig föressten,
runt kl 21 lade han sig i sängen.. tidigt för att vara han faktiskt.

Maya vaknade nyss av sin hemska hosta, så hon fick komma upp en sväng, ta lite hostmedicin och så gav jag henne lite pussar och kramar innan jag bäddade ner henne i sängen igen med lite välling.

Känns skönt att vi inte behöver stressa iväg till dagis i morgonbitti
.. då kan jag och Maya ligga i sängen och mysa låååångt efter att Ante har åkt och jobba :)
Men någon gång på dagen så ska jag och Maya gå hem till min pappa och fira min syster Miranda som fyller 11 år, jag hoppas hon blir nöjd över den lilla presenten hon kommer att få, men det tror jag nog.

Hmm.. nä.. om man skulle ta och kika lite i forumet på FL ett tag och kanske hitta något kul att störa sig på och sedan skriva om här..





Snuttisjakt med panik!

Maya vill sova, snuttis är i tvättmaskinen för den luktade apa...Maya gråter,vill ha snuttis och ingenting duger.
Jag har testat ge henne andra filtar men nej, det funkar inte.. hon ska ha sin snuttis.

Min svärmor köpte filten åt Maya när hon bara var någon vecka gammal, och sedan dess så är det bara den som har funkat som täcke,snuttis,tröstare och.. ja.. allt!
Snuttis snuttis snuttis.

Vi behöver en till, en back-up snuttis..


Så nu efterlyser jag en filt som är rosa med vita prickar, jätte mjuk och gosig från Dollarstore (har för mig att den är därifrån).
Om det är någon som har en sådan så vill jag jätte gärna köpa den.


Hoppas ni ser hur den ser ut här på bilden..

Grattis älskade lillebror


Jag också..

Nu har febern tagit över min kropp också.. fan så drygt!

Jag tror att jag ska ta Maya och krypa ner i ett varmt och härligt bad..sen ska vi bara mysa i soffan och ta det lugnt.
Matlagningen får pappa Ante sköta när han kommer hem.. när det nu blir, men senast kl 18 borde han vara hemma iaf..

Nu ska jag tappa upp badvatten..


Kram på er

---------------UPPDATERING------------

Blir inte nå bad just nu.. mormor ska komma förbi med någon trävagn till Maya som hon kan ha sina dockor i...

Mammablogg galan 2009

Nu har jag gjort något jag aldrig trodde jag skulle våga.. jag har förhandsbokat biljett + hotellrum till Mammablogg Galan som kommer att hållas i sommar.
Nu hoppas jag bara på att det finns biljetter kvar och att allt kommer funka så att jag får åka iväg på detta..


Febran

I morse så blev det stressigt, klev upp lite för sent...Maya hade inge feber när jag kollade och hon var pigg och glad, sen bar det iväg till dagis, kl 9 var vi där, knappt nå barn alls på avdelningen, bara Maya och en flicka till, många som var sjuka och hade sportlov tillsammans med äldre syskon..
När jag hade lämnat Maya så tog jag bussen hem till mamma, men redan efter ca 45 minuter så ringer dom från dagis och säger att Maya är jätte ledsen och att hon har 38 graders feber.. jahapp..
Mamma fick skjutsa mig till dagis..
Och nu är jag och Maya hemma.
Vi blir hemma imorgon också för säkerhetskull.


hemma

kl 20 så klev jag och Maya innanför dörren här hemma, kolsvart inne.. ingen hemma.. lite ensamt men ändå skönt.
Ante är som sagt på AC/DC i Globen ikväll, så han kommer inte hem förrens i natt.

Min syster Rebecca kom hit tidigare idag och lämnade tillbaka mobil laddaren, sen var hon här tills det var dags för mig och Maya att åka hem till min mamma på kalas..
Där bjöds det på tårta och kakor i masso, Maya njöt av gammelmormors(min mormor) nybakade bullar. En massa stoj och lek blev det för den  lilla damen :)

Nu ligger hon och sover i sitt rum och jag tvättar.. vad ska jag göra mer då?
Spela the sims 2?


sovmorgon,feber och kalas..

Skönt med lite sovmorgon idag... men Maya är sjuk, otippat va? dock inte magsjuka.. men feber har hon, 38 grader.. får se om det stiger och blir värre, hon är ju pigg och leker nu så jag vill inte ge henne alvedon precis nu.

Egentligen så skulle jag och min syster gå och hälsa på farfar en stund nu på förmiddagen, men vi struntar i det.. dels pga Mayas feber och dels pga att han nyss har flyttat hit och har lägenheten full av kartonger just nu..

Kl 16 ska vi på kalas, min lillebror fyller 9 år imorgon.. men ska ha kalas idag hos mamma..usch vad mina syskon börjar bli stora nu.

Ante ska på AC/DC konsert med sin morbror i kväll, så han åker runt kl 13.. så jag ska passa på att få lite ordning här hemma innan det är dags att åka till mamma.
.

Njee.. nu ska jag vara lite social med min dotter :)

tjingeling

Mår bättre

Magsjukan har vänt sig om och dragit sig till andra platser nu, tack och lov :)

Jag har faktiskt mått så bra att vi har kunnat åka till Köpis och handlat lite presenter och käkat korv på IKEA, det ni ;)

Ikväll blir det melodifestivalen och lördagsmys, det längtar jag till.

dagens

Dagens

Humör: Bra men jag mår extremt dåligt!
Gjort: Ingenting, bytt blöja och gett Maya morgonvälling.
Planer: Mår jag bättre kanske vi åker och köper födelsedagspresenter åt mina syskon.
Ser på: Min underbara busiga dotter
Lyssnar på: Ljudet från Barnkanalen och min dotters babblande
Läser: På internet
Dricker: Cola och vatten
Äter: 1 snickersglass..
Bästa:  Är melodifestivalen ikväll
Sämsta:  mår dåligt..
Barn:  Maya busar och leker
Väder: minus grader så att det räcker och blir över och sol..


Inte bättre

Igår kväll var det Lets Dance, det brukar vi alltid se på.. men jag mådde så dåligt så jag gick och lade mig när det var paus i programmet Hjälp, mådde så fruktansvärt dåligt och hade ont i huvudet.

Idag mår jag nästan värre...  jag trodde att jag skulle må bättre, men jag hade fel tydligen..

Jag blir tokig på det här...

Nu ska här vilas..

Så fort det har blivit lugnt här hemma så ska jag lägga mig i soffan med nyaste KLICK ,CocaCola och en påse gott &blandat... men som sagt.. det lär bli lugnt först.. vilket jag tvivlar på att det kommer bli..


And so it goes on.. and on... and on...



Jag blir tokig, ungen skiter hela tiden,
inte normala skitar utan hyperlöst... jahapp, magsjuka där igen,dock från andra hållet, förra helgen så kräktes hon ju bara..

Katterna skiter hela tiden, har dom också magsjuka?

Jag mår dåligt och känner mig orkeslös..

Maya har kissat på golvet, en stor pöl..på parketten dessutom.

Jag måste städa och torka golv..


Jag hade verkligen behövt ha Ante hemma idag, men det har vi inte råd med.. så han är och jobbar, kommer inte hem förrens ikväll.. förhoppningsvis så mår jag bättre då..



Nu ska jag sätta igång här hemma.. sen ska jag och Maya fika på lite melonglass..




äckliga kylskåp

Jag rensade mitt kylskåp och fy fan vad vidrigt det var, speciellt i grönsakslådan! Gurkan som låg där var nästintill upplöst till bara en massa grumligt vatten och paprikorna var gråa...
När jag tog bort grönsakslådorna så såg jag att hela kylskåpets botten var vattenfyllt och att det var en massa mögelfläckar där..   WHAT?!  vad har hänt?

Jag slet ut typ allt ur kylskåpet och gjorde rent.. så nu är vattnet borta och det där lilla hållet i kylskåpets vägg gjorde jag också rent, det var inte mysigt, men man måste ju göra rent där ibland.

Snart ska jag gå till konsum, men innan dess lär vi ta en tur till sophuset och slänga den mat jag rensade ut ur kylskåpet..


trötta familjen..

Nu sover Maya igen, hon var nog väldigt trött efter den jobbiga natten.. det har ju varit så ett tag nu att hon vaknar flera gånger och är super ledsen, blev nog inte bättre i natt heller eftersom att jag var tvungen att kasta ner henne i badkaret kl 04 för att hon hade skitit ner hela sig och sin säng, men hon fick ju sova i ca 1½ timme i våran säng efter det..

Jag ska passa på att plocka undan lite,rensa kylskåpet och göra mig iordning för att sedan gå till Konsum när Maya har vaknat.


Vad ska ni göra idag?

klart det är min tur..

Gick och lade mig kl 22 igår för att jag mådde så dåligt... och när jag vaknade kl 6.30 så mådde jag sämre.. så ja, jag har fått magsjuka tror jag, men jag har inte spytt än.. men det kommer väl det också antar jag.
Så idag blir det inge dagis för Maya.

Men trots att jag är dålig så lär jag plocka undan lite här hemma.. men sedan ska jag bara ta det lugnt och vila.

 
Egentligen så skulle vi på kalas idag på eftermiddagen,
Antes pappas tjej fyller år... men jag och Maya följer inte med, vill ju inte smitta dom och deras barn precis.

Min mat idag kommer bestå av CocaCola och lakrits, det har alltid hjälpt mig att bli frisk från magsjuka enda sedan jag var liten.. men jag måste orka ta mig till Konsum också... tur att det inte är så långt härifrån, tar bara 2 min att gå dit men innan dess lär man ju göra sig iordning och klä på Maya overall och grejer.

Nä nu ska jag sätta mig i soffan med Maya och kika på barnkanalen..





Är det min tur nu?

Jag börjar tro att det är min tur att åka på magsjuka nu.. fy fan... har mått smått dåligt hela dagen men det värsta kom på eftermiddagen så jag var tvungen att lägga mig i sängen och vila medans Ante och Maya åt middag och kikade på barnprogram.

Jag har kramper i magsäcken som jag alltid får innan det är dags att spy
.. så jag är rädd.. jätte rädd.
Det är ruskigt att kräkas, jag svimmar ofta när jag kräks.. och det är inge kul.

Så håll tummarna nu för mig gott folk att jag får vara frisk så att Maya kan gå på dagis imorgon och så att helgen för våran del blir fri från magsjuka.

Sekt?!

Man ska ALDRIG öppna dörren för främlingar, det har jag verkligen lärt mig nu.

För ca 10 minuter sedan så ringde det på min dörr, jag gick kikade i titthålet och såg en äldre dam med röda kläder, så jag öppnade dörren och hon steg in.

-Tror du på någon Gud?

Vad fan ska man svara på det? jag gör ju inte det egentligen... men hur skulle hon reagera om jag sa nej?

-Nja, jag vet inte riktigt, det är svårt det där.. väldigt svårt.

-En dag kommer riket bli ett paradis, så som Gud skapade riket!

-Ehm,(stirrar ner i golvet) okej, ja.. det vore väl bra..antar jag..

Här emellan citerar hon en massa ur bibeln..

-Har du någonsin sett Jesus?

-Haha nej det har jag inte.

-Det är inte många som har gjort det, men jag ser att du har Jesus i dina ögon!


-Haha har jag? hur då?

-Han kollar på mig från dina ögon.


-Okej?

En massa fler citat.. Och så insisterar hon på att få överlämna lite papper och böcker till mig..

-Tack, jag ska försöka läsa detta.

-Ja gör det så kommer Gud att förlåta alla dina synder.

-För att jag läser?

-För att du öppnar dig för Gud.


-Men det gör jag väl inte?

-Kom till våra bibelstudier så lovar jag dig att Gud kommer lägga sin hand på ditt huvud och frigöra dig från allt ont som pågår här i världen.

- Nu måste jag ta hand om min dotter....

-Jag kommer förbi någon annan dag och pratar lite mer.


-MHM... ok.. gör det du.


Jag trodde att hon skulle hjärntvätta mig, kändes lite som så.. ruskigt!
Jag tänker fan elda upp de papper och böcker jag fick!




Mammas granne

När jag var hos min mamma på förmiddagen så plingade det på dörren, mamma öppnade och in  klampade hennes granne som bor i lägenheten under.

Grannen (som för övrigt inte verkar ha alla hästar hemma) startade ett ganska så trevligt samtal:

G:
Jag har iaf pratat med hyresgästföreningen och dom har beviljat att vi får 15% tillbaka på hyran och självrisken sedan vattenskadan i förrådet!

M: Jaha, men vad bra...

Sen pratade dom lite om det och allt verkade lugnt... men så kom detta samtal:

G: Annelie, jag har tänkt fråga dig en sak...

M: Okej? vadå?

G:Jag vet att du jobbar mycket och sånt, men jag tänkte om inte du kan hämta Pierre (sonen) på dagis ibland? för jag orkar ju inte ibland och min man jobbar ju ganska så ofta.

M: Hmm.. haha, jaa.. du får väl höra av dig så får vi se...

G: Ja men du vet, jag har ju astma... så det är ju jobbigt för mig...

M: Ja, det förstår jag..


HALLÅ LIKSOM! Hur normalt är detta? att en granne som man knappt har kontakt med frågar om man kan hämta dennes barn på dagis ibland?
Hur lat får man vara?

Alltså, min mamma är ensamstående med 2 barn som går i lågstadiet, hon har 2 hundar och jobbar VÄLDIGT mycket.. nu ska hon behöva hämta sin grannes unge från dagis också?

När jag hörde det där så började jag skratta för mig själv, man lär ju vara väldigt lat om man är arbetslös och inte orkar hämta sitt eget barn på dagis om dagarna.

Sen var det något samtal om ett ungt par i samma port som har fester på helgerna som hon hade störts sig på.. men mamma brydde sig inte så mycket om det och sa att hon inte stördes alls.

Ska kanske tillägga att denna kvinna har fått många familjer vräkta från det hus dom bor i...


Men i vintras så hade hon ju också kommit upp till mamma och sagt något liknande så här;

G: Jag hörde att dina barn ska vara hos deras pappa på julafton?

M:
Ja, det stämmer bra det..

G: Men då kan ju jag komma upp till dig och äta lite julmat för jag är också ensam då, så firar vi jul tillsammans!

M: Jag är bortbjuden..





Knäppa människa


Torsdag och dagis!

Jätte bra hade det gått för Maya att sova middag på dagis idag :)
Hon hade tydligen somnat efter 5 minuter och det är ju underbart.

Jag fick ju lämna henne kl 9 imorse och åkte sedan hem till mamma, fröknarna skulle ringa mig när Maya vaknat efter lunch så jag gick hemma hos mamma med telefonen i näven hela tiden och väntade på deras samtal.. men det kom aldrig, så jag åkte till dagis för att vänta och där sa dom att Maya fortfarande sov, då var klockan runt 12.30 eller nåt..så kl 13 vaknade hon och var lycklig :)

När Ante kommer hem senare så ska vi nog gå ut och leka lite.

Nu ska bloggmamman sova..




Nu säger denna bloggmamma GOD NATT!
Hoppas att ni läser imorgon också :)
Lovar att skriva om något intressant och roligt då.

Sov gott





Bloggdrottning= inga bekymmer ?

Det måste vara härligt att vara en "bloggdrottning" som inte har några bekymmer förutom lite tandvärk, eller hur?

vilken idiot.. vilken jävla jubelidiot.

"Jag har 2 barn, varav det ena ångrar jag.

Tycker bara h*n är en parasit som är här för att förstöra

Inget jag vill känna eller tycka, men nu är det så.

Är jag ensam om mina känslor?"


En tråd innehållandes ovanstående text hittade jag på FL nyss, jag kan inte låta bli att känna mig arg,sur och väldigt väldigt äcklad av denna mamma.
Tydligen är det inte heller någon förlossningsdepression, för isåfall hade jag kunnat förstå henne, men det gör jag tamejfan inte nu!
Barnet som hon ångrar är 2½ år gammalt.
Gång på gång skriver hon att  hon lika gärna kan ge bort det barnet för som det är nu så tar hon bara hand om h*n för att hon måste.
Ju mer jag läser vad hon har skrivit destomer arg blir jag.. hon skriver om hur hon  har kallat sitt barn för missfoster.

Vem fan gör något sådant?!

Jävla idiot!!



48 timmars regeln!

När ens barn börjar på dagis så vet man att barnet kommer bli sjuk ganska ofta, men man kanske inte är beredd på att barnet kommer ligga magsjuk hemma efter 3 fjuttiga inskolningsdagar.
Så blev det ju för oss.

På insidan av dörren på dagiset där Maya går så finns det ett gult A4 papper
där det tydligt står att det just nu råder magsjuka på hela dagiset och att dom vill att man följer 48 timmars regeln om ens eget barn råkade vara magsjukt men även om man som förälder eller om ett syskon är sjukt.

Jag tror inte att många föräldrar håller på den regeln om jag ska vara ärlig
, eller ja.. jag snarare VET att många inte gör det,och det stör mig så förbannat mycket att vi som annars har friska barn ska behöva få jätte dåliga barn pga någon egoistisk jävel inte förmår sig att vara hemma med ett barn som nyss legat hemma och spytt.

För hur normalt är det på en skala att nästan hälften av alla barn på en avdelning ligger däckade hemma av magsjuka samtidigt? Så har det tydligen varit där Maya går.

Vad tycker ni om de föräldrar som släpar iväg sina sjuka ungar till dagis?


Ni som inte vet vad 48 timmars regeln är så betyder det att barnet MÅSTE vara hemma tills det att det gått MINST 48 timmar sedan senaste kräkning,diarré eller annat symptom.


2 blonda yrväder

Nu har mina 2 blonda yrväder begett sig ut på promenad  och sedan ska dom handla lite så att vi kan äta någon middag :)

Så nu ska jag passa på att plocka undan leksaker från golvet och springa ut med sopor.

Tro på fan att jag börjar få feber... igen... det är något som jag absolut inte orkar med just nu!


-----Uppdatering ca 15 min senare----


När jag nu sprang ut med soporna så kom jag på mig själv att jag gick och sjöng "fri som en fågel" tyst för mig själv...
Är inte det ett tecken på lättnad?
Haha...

Jag dricker för att bli full!

När jag ska på fest så har jag alltid som mål att bli jätte full, ni vet så där full så att man ligger och kryper längs golvet hos kompisen för att sedan ta sig in på toaletten och be till toaguden?
Jag har aldrig varit duktig på att dricka måttligt, men vad fan är måttligt egentligen?
Dricker man så ska man göra det ordentligt, annars är det väl ingen vits att gå på fest? ;)

Jag brukar ofta uppnå mitt mål också, det är inte så svårt egentligen.

Det där med att social-dricka har aldrig varit min grej liksom, att ta någon drink eller ett glas vin bara ändå.
Nej för fan, är jag på fest så super jag till rejält, annars får det vara.

Många brukar gilla när jag har druckit "för" mycket,
varför är det så? blir jag trevligare?
Själv så tycker jag det, alltså att jag blir en trevligare person.. och lite snyggare.. haha skämt åsido.
Men allvarligt..

Är jag den enda som dricker för att bli full?

Ska tillägga också att jag typ aldrig festar.. MAX 1 gång i månaden, ibland mindre.

Onsdag

Maya somnade på bussen till dagis imorse,inte så konstigt egentligen med tanke på att hon bråkade hela natten... klart man är trött då liksom.

När vi kom fram till dagis så träffade vi min kusin, så snackade jag lite med henne medans jag försökte väcka Maya som sov sött i vagnen. Efter det så gick vi in, Maya blev glad när hon såg alla barn :)

Kom överens med en av fröknarna att jag skulle lämna Maya
där och komma tillbaka efter lunch så jag pussade och kramade Maya och sa hej då och gick sedan iväg till bussen och åkte hem till mamma, där hos henne gosade jag med hennes lilla valp och busade lite med honom, käkade en macka och precis när jag skulle gå mot bussen så kom mamma hem, då delade vi på en sallad... sen blev det bråttom.

Var framme på dagis igen lagom till kl 11.40,
men då satt Maya och åt fortfarande, så jag gömde mig i hallen.
När jag fick komma in på själva avdelningen så sa dom att hon hade ätit 3 portioner korvstroganoff och ris, allt hade gått bra förutom lite gnäll, men hon hade blivit glad igen när hon fick nappen och snuttis.
Lekt med vatten hade hon fått göra idag igen också.

Nu har vi varit hemma ett tag och Maya är på världens sämsta humör, hon fick inte sova färdigt i vagnen på hemvägen så hon är jätte arg nu men hon vägrar sova i sin säng, hon går runt och gråter, lägger sig på golvet och inget duger.
Jag lär väl gå och passa upp lite på henne, smöra lite för´na :)

Hej svejs


En chans till...

Ja, det är vad vi ska ge vårat förhållande, vi ska försöka gå på familjerådgivning och ställa saker och ting till rätta.
Jag hoppas innerligt att det kommer funka.




Iaf så har det varit en jobbig natt, Maya har vaknat hela tiden och varit ledsen.. så man är ju inte precis nå pigg nu på morgonen... men snart ska vi till dagis, det är planerat att jag ska lämna henne kl 9 och hämta henne kl 12.. men eftersom att hon har varit borta från dagis nu 2 dagar så vet jag inte hur det blir, kanske bara lämnar henne 30 min och går och sätter mig i personalrummet istället.

Aja.. nu lär jag lägga på ett kol här hemma.

Ha en bra dag.

Misstag?

Håller jag på att begår mitt livs största misstag?

Fan!!  Jag vet inte alls hur det kommer bli...

Är så sjukt ledsen nu iaf och mår super dåligt.. vill bara försvinna.


Jag älskar Dig Andreas..

inge bra..

Just nu är det inge bra här hemma, inte på något plan alls.

Vi får se hur det blir...


Kanske så?


Rökelser :)

Sussi kom och hämtade Maya för någon timme sedan så att jag skulle få städa i lugn och ro, jag är så tacksam för det.
Och jag tror Maya tycker att det är skönt att få slippa mig lite också.

Nu är jag typ klar.. det värsta är borta iaf, resten kan jag göra trots att hon är hemma.

Disken väntar på Ante, men jag ska nog vara lite snäll och diska bort en del så slipper han diska allt.

Jag sprang ner i förrådet med lite skitsaker efter att Sussi och Maya hade gått, och då hittade jag mina gamla rökelser :)
Gissa om jag blev glad?!    Klart jag blev!

Så jag tände en liten rökelse och njöt av doften och kände ett lugn som kröp över mig...

Rökelser har alltid varit lite som terapi för mig, att få tända en rökelse, lägga sig ner i soffan eller sängen, läsa en bok eller tidning, lyssna på lite bra musik och bara vara...
Jag hade nästan alltid rökelser när jag bodde ihop med mitt x J, men varken han eller mina vänner uppskattade det särskilt mycket tror jag :P

När jag får pengar så ska jag köpa några nya rökelser och börja med min "terapi" igen..

Någon mer än jag som älskar rökelser?


Dessa väldoftande rökelser hittade jag idag :)

Magknip

Dom 2 senaste nätterna så har Maya fått sovit mellan mig och Ante för att jag vill ha lite koll på henne när hon sover, men båda nätterna runt kl 4 så har hon vaknat och varit hysterisk och helt otröstlig, hon skriker och slänger sig åt alla olika håll och man får inte ta på henne. Jag börjar tro att det är magknip efter magsjukan,  men det är ju så svårt att veta på en sån här liten människa som inte kan tala om själv vad som är fel.
Men i natt så fick jag efter ett antal minuter ta Maya, min kudde och mitt täcke och gå och lägga mig i soffann och kolla på TV, då lyckades hon somna på mig, så jag bar in henne till hennes rum och där fortsatte hon att sova.

Nu är vi vakna och jag är svintrött... har en hel del att göra idag... men jag vill först och främst sova en liten stund till.. så när Maya ska sova igen så tänker jag också göra det.

Nä, nu ska jag kika runt lite på internet...


Tack :)


Jag måste få tacka Lady Dahmer som fixat min bloggdesign :)
Så otroligt duktig och snäll som gjort detta. Tack!






För övrigt så har jag nog gjort ett av mina svåraste val just i natt...

bild på magsjukan..

Alltså, nu har jag försökt orka skriva ett inlägg i flera timmar.. men jag avslutar det aldrig.. men nu ska jag göra det.

Vårat hem ser iaf ut som hej-kom-och-hjälp-mig efter helgen som var full av magsjuka och feber, men idag lär jag ta tag i denna "misär" så att jag i lugn och ro kan kika på Unga Mödrar ikväll :)
Jag känner mig inte alls så motiverad till att städa, men man måste ju.




Här är en bild på magsjukan från i lördags, hon ligger i sin vagn och sover.. och hon valde att använda sin bebisnapp istället för sin favorit, stackars älsklingen.

lugnt..

Nu har lugnet lagt sig över Strandgatan 4b igen...
Ante ligger i sängen och snarkar och Maya ligger på sin madrass här inne i vardagsrummet... hon sover så sött.

Fortfarande lugnt på spyfronten tack och lov, men febern den kommer och går så våran lilla älskling orkar inte vara vaken mer än ca 30 min åt gången.. men hon behöver sova mycket.

Hon har även fått i sig lite makaroner och min hemmagjorda pastasås..

Vad ska man hitta på i natt då?

usch, jag börjar nog bli förkyld föressten..

Få fler besökare till DIN blogg!




(klickbar bild)


Teletubbies och blåbärsoppa

Just nu ligger våran feberflicka nedbäddad på sin madrass under täcke med snuttis här på vardagsrumsgolvet och kikar på Teletubbies, det måste man ju får göra när man är sjuk.

För övrigt så är hon rätt så pigg idag, har inte kräkts nå mer heller.. men febern kommer och går.
Har fått i henne lite blåbärsoppa också så det känns bra.

I morgon så ska vi ju egentligen åka till dagis, men man lär ju hålla på 48 timmars regeln vad gäller kräkningar, så vi blir hemma imorgon, för säkerhetskull.


Nä, nu ska jag äta något.

Hoppas ni har en bra dag.

Idag mår hon bättre...

Nu är Maya ganska så pigg igen, hon springer runt här och leker... hon har inte kräkts sedan runt ca kl 23 igår.

Har fått pyttelite sömn iaf, jag bäddade åt mig och Maya på golvet framför tvn i natt, kikade på någon film och somnade sen.
Maya vaknade några gånger och ville ha vatten men några andra problem var det inte, förutom att det inte var så speciellt skönt att ligga på golvet.


just nu är det lugnt..

Just nu är det lugnt här hemma, det har varit en del turbulenta timmar med spyor och gråt.
Ante har gått och lagt sig och Maya ligger i vagnen här bredvid mig.

I natt blir det till att vara vaken hela natten, jag vågar inte sova ifall att hon skulle kräkas och inte kunna få ut allt, för som det är just nu så spyr hon bara slem...
Så i morgon får Ante ta hand om henne någon timme så får jag sova lite då istället.

Hon har iaf börjat dricka både vatten och vätskeersättning.. men jag blev så orolig tidigare att jag faktiskt ringde till rådgivningen och pratade med en kvinna där och berättade om hur Maya är.

Usch, det tär verkligen på mig att se henne så här dålig, knappt kontaktbar och alldeles blek.


tvätta,tvätta..tvätta..

tvätta,tvätta,tvätta... japp.. mycket tvätt blir det när man har en sjukling här hemma som spyr ner typ allt.. men men..

Nyss var hon uppe och gick lite iaf, men så när jag tittade bort mot soffan så stod hon där och försökte klättra upp, men hon orkade inte göra det själv, så jag fick lyfta upp henne.. nu ligger hon där igen och myser.. ska bädda ner henne i vagnen snart.


Alla hjärtans dag och magsjuka..

Idag har vi hållt igång ganska så mycket, åkte till Jimmy på Brynäs runt kl 10.30 för Ante skulle fortsätta på sin tatuering, efter det så åkte vi och käkade lunch på MAX, sen åkte vi till Köpis och efter det släppte Ante av mig och Maya hos pappa.

Hemma hos min pappa så blev Maya väldigt ledsen och det verkade som om att hon hade feber..
Ante kom med vagnen och hämtade oss, så gick vi och handlade lite och sedan hem där jag skulle ge Maya lite mat...innan hon ens hade ätit upp så kräktes hon.. så det blev duschen och pyjamas för henne..
Hon och jag satte oss och mös lite i soffan efteråt och hon somnade på engång.. men så vaknade hon nyss och kräktes igen..

Man känner sig helt handfallen som förälder när ens barn är så sjukt att det kräks och inte orkar med något.. vi lär iaf försöka få i henne vatten och vätskeersättning, men hon vägrade när jag försökte för några minuter sedan.

Ska ta upp vagnen snart så får hon sova i den i natt, så kan jag sova i soffan bredvid henne, man vill ju ha full koll hela tiden.

Melodifestivalen ikväll iaf, skoj det :)


Ursäkta för ett rörigt inlägg.. men jag har så mkt att tänka på nu.

Fredag den 13:e

3e dagen idag på dagis för Maya, gick som vanligt jätte bra, jag fick gå till personalrummet i ca 40 min idag också..
och när jag kom tillbaka så lekte Maya, några andra barn och en fröken med vatten i ett våtrum, så där stod hon i bara blöja och var super lycklig :) hon trivs verkligen på dagis :)

Efter dagis så åkte vi hem till mamma och käkade lunch och umgicks lite.. men nu är vi hemma, jag har nyss diskat och sopat lite... Ante ska börja med maten, blir inget avancerat alls.

Ikväll är det lets dance, ska bli skoj.. lite myskväll då :)

Det är ju fredagen den 13:e idag också, men det har jag inte märkt av, jag brukar inte tro på sånt där ...


Jaja, ska väl fortsätta plocka undan lite här hemma nu så man kan det lugnt senare ikväll..


Mammas chihuahua

Här kommer 2 bilder på mammas nya guldklimp Valle/Ville :)









Hos mamma..

Nu är jag och Maya hos min mamma och hälsar på, vi har nyss ätit potatisbullar och nu ska Maya sova i sin resesäng som hon har här.


Andra dagen på dagis idag, gick jätte bra... imorgon ska jag få lämna henne en liten stund.



Föressten så är mammas chihuahua valp det sötaste jag någonsin sett.


Bilder lägger jag in när jag kommer hem.


Jävla nattfan!

Förjävlig jävla natt! Ingen sömn alls!
Gick och lade mig för några timmar sedan och då vaknade självklart Maya och var hysterisk, hon fick välling och ren blöja, jag smekte henne på ryggen och gjorde typ allt för att få henne att somna, men förgäves.
Bar in henne till min och Antes säng också, där låg hon ner i ca 10 min.. sen var det liv igen.. skrik och grin.
Nu har jag gett upp... vi ska ändå upp om 1 timme och göra oss iordning för några timmar på dagis..
men vettefan om varken jag eller Maya orkar med dagis idag...

JÄVLA PISS NATT!



Blondinbellas Nils, kan vara rolig ibland..

Ja, jag som inte tål Blondinbella och hennes sambo fick mig en rejäl chock nu när jag läste hans blogg..
Inlägget som jag tyckte var roligast var DETTA så bara för det så kanske man borde börja läsa hans blogg lite oftare?

Hejja Nils! Fler pinsamheter gjorda av blondinbambi vill jag läsa!

ger upp för stunden..

Nu ger jag upp för i natt.. har fan inga idéer ens om hur jag vill ha det.. så nu får det vara grisrosa och jävligt..
.
I natt blir det till att sova på soffan, annars kommer jag inte upp i tid i morgon..

Ny blogg design på väg..

Under några dagar kommer min blogg ändra utseende.. så ha tålamod och läs även om den ser förjävlig ut...

första dagen avklarad :)

Då var första dagen på dagis avklarad!
Har gått super bra, Maya var inte ett dugg blyg och hon lekte bra med alla barn :)
Hon är så otroligt duktig min lilla tjej men helst hade hon nog inte haft mig där eftersom att jag inte fick gå efter henne utan att hon blev arg, hon ville gå runt alldeles själv.
Känns jätte bra att det blev så bra idag :)
Får se hur det blir imorgon.

Skulle inte förvåna mig om Maya råkar ut för en dunderförkylning snart med tanke på att säkert 9/10 barn var förkylda.



Har nyss utfodrat både barn och katter och ska strax äta något själv.. är super hungrig just nu..


Snart dagisdags!

Snart så bär det av till dagis.. jag är nervös.. men det kommer gå bra, jag ska ju vara med henne hela tiden idag ju.

Nä nu ska vi ta och klä på oss ytterkläder och se till att vi har allt med oss och sedan gå ut till bussen.


Jag älskar denna bild.. haha..


En middag som höll på att sluta i en tragedi..

Har väl inte varit en sån där jätte händelserik dag precis, plockat undan lite och gjort mat liksom.
Pappa ringde runt 11 och frågade om min syster Miranda fick vara här medans han och Catarina åkte till HAB.. så strax innan kl 13 så knackade det på dörren och så var min syster här.
Hon spenderade flera timmar framför The Sims 2, jag tror hon tyckte att det var roligt när man kunde göra husdjur till sina simmar :)
När hon tröttnade på det så gled hon runt lite här som i dvala och tyckte lite synd om sig själv, för jag retades ju lite såklart.. det måste man få  göra ibland..
Ett foto tog jag på henne också :)




Ante kom hem runt kl 16.30 så då gick Miranda hem och jag började med maten, köttfärs och ris gratäng.. det är alltid lika gott .. men.. denna middag höll på att sluta i en tragedi...Maya satt i halsen och fick ingen luft, hon blev helt blå i ansiktet och om läpparna, så av ren reflex så tog jag tag i henne och höll henne nästan upp och ner och försökte få ut det som hade fastnat i halsen.. tack och lov så började hon grina ganska snabbt så då märkte jag att hon kunde andas.
Både jag och Ante blev rädda och chockade... fy fan.. tänk om vi inte hade varit där bredvid henne.. då kanske hon hade dött. Usch...!!

Efter middagen så mös jag och Maya lite grann i soffan och kikade på Barnkanalen och efter det så fick hon bada, och det älskar hon :)  Sen så kikade vi på Unga Mödrar och efter det fick hon hoppa i säng så nu har hon sovit sedan kl 19 ca, förutom några små avbrott med gråt.. men dom har gått över snabbt.

Kvällen har varit skit tråkig, har kikat på TV bara.. och Ante har kollat på en Batman film på datorn..kärlek va? haha

Nu ligger han och sover... usch vad han snarkar!!

Jag borde också gå och sova med tanke på att vi ska upp kl 6.30 imorgon bitti, då ska vi hinna med en hel del innan vi ska ta bussen kl 8.40.
Det är nämligen så att Maya ska till dagis imorgon, första inskolningsdagen... 9-11 ska vi vara där.. Det kommer gå bra :)

Nä nu ska jag kika runt lite.. sen kanske jag hoppar i säng..

Jag har alltid varit duktig på..

Jag har alltid varit duktig på språk och har ett såkallat "språkhuvud", därför valde jag tyska som språk i högstadiet.
Hade jätte kul där på lektionerna och jag tyckte allt var så lätt. Prov hade vi ganska ofta också och jag fick alltid bra resultat utan att ha pluggat ett skit till proven.
En gång så var jag borta ca 1 vecka från skolan och missade därför tyskan också, så när jag kom tillbaka så skulle vi ha ett prov, som jag inte alls visste om, för sådana var mina klasskamrater på tyskan, dom berättade aldrig för någon som var sjuk vad dom hade gjort under veckan osv.
I allafall så fick jag mitt provpapper och kikade igenom det, blev klar efter ca 30 min och gick ut från klassrummet.
Efter ca 10 min kom min tyskafröken Monica ut från klassrummet och satte sig ned bredvid mig, hennes ord och ansiktsuttryck glömmer jag aldrig, hon hade en bekymrad min och sa; "Lina, detta funkar inte längre,jag har förstått att du fuskar på prov och läxförhör och har pratat med dina lärare om det, så nu får inte du gå på tyskan något mer"

Det gjorde ont i mig att få höra...

Jag fick börja på Svenska/Engelska i stället... en riktig käftsmäll.

Jag var aldrig särskilt duktig i skolan...

Jag var aldrig särskilt duktig i skolan, från att jag gick i 1:an tills jag slutade 9:an var allt ett helvete, det berodde inte på att jag inte gillade skolan, det var mest för att jag var kass på matte och fick gå i sån där hjälpgrupp, som för övrigt är ett jävla nedslag på ett redan dåligt självförtroende.

ÅK 1-3:
Ny klass, lärarna testade vore läskunskaper, jag kunde i årsklass 1 redan läsa utan problem, men det ställde till problem när jag var tvungen att läsa samma enkla jävla text som de andra i klassen.
När vi skulle börja med matte så lossnade det aldrig för mig, hur jag än försökte så funkade inte, jag blev frustrerad och kunde inte koncentrera mig på det jag skulle göra. Jag var sjuk ofta.
Mamma fick gå på samtal där dom bestämde att jag skulle få gå i en speciell mattegrupp, jätte bra trodde mamma.

ÅK 4-6:
Klassen fick flytta upp till "stora" skolan där vi fick ny lärare, en lärare som inte var av denna värld, hon hade migrän anfall och var allmänt knepig.
Jag fick fortsätta gå på min mattegrupp, jag fick gå med de personer som hade dyslexi och andra problem, vilket orsakade förvirring hos mig, jag förstod inte riktigt, hade jag också dyslexi för att jag inte kunde matte?
Matteläraren var en äldre man med grått hår, men lite varstans på huvudet så hade han svarta fläckar.Han hade sina dagar då han var snäll, men jag minns extra väl en dag då allting bara blev skit, då jag blev jagad av honom över hela skolan för att jag sprang ut ifrån rummet där vi hade matte ( ett litet rum på inte alls många kvm) efter att han hade blivit arg för att jag inte kunde räkna ut ett tal, han skrek åt mig och tog tag i min arm väldigt hårt.

6-9: Ny klass, ny skola och nya lärare. Det gick bra i början och var jätte roligt, jag gick inte längre i någon mattegrupp.
Men så kom ett bakslag, jag hamnade långt bakom alla andra i matteboken,jag fick börja i mattegrupp igen, "grönagruppen" eller vad den kallades.
Där fick jag gå med 4-5 stycken andra, alla med olika bokstavskombinationer och andra handikapp, återigen kom mina tankar om jag också hade dessa problem.Jag var osäker.
Hela högstadiet var kantat av tumult och bråk med både lärare och elever, jag började till och med mobba vissa personer. Jag blev bråkig hemma  och hängde mest inne i stan.
Någonstans i 8:an tror jag det var så fick vi en ny lärare, Carita.
Alldeles innan vi slutade 9:an och hade gjort våra val till gymnasiet så var hon noga med att berätta för mig att jag aldrig skulle få gå på gymnasiet så det var bara onödigt att jag sökte till något program och jag skulle heller aldrig bli något annat än ett jävla socialfall.Väldigt uppmuntrande lär jag säga, som att mata ett redan dåligt självförtroende med skit.
Jag var så lättad när vi slutade 9:an men halva sommaren så var jag orolig och trodde att det skulle bli så som Carita hade sagt, att jag inte skulle få börja på gymnasiet, jag trodde att mitt liv var över.

Men så kom beskedet om gymnasiet.
Jag fick ett positivt besked, jag fick börja på Barn & Fritid, mitt första hands val.
Ingen var lyckligare än jag. Äntligen såg jag ett ljus i tunneln.


Blondinbella får flådd mink!

Tycker att detta är bra, va fan liksom.. människan går ju runt i dyra pälsar och är stolt över det..




flytta eller bo kvar?

Har inte blivit så mycket bloggande idag, har inte haft tid liksom..

Maya och jag lade oss för att sova lite middag efter lunchen, jag tänkte att kl 13 vore perfekt för mig att vakna.. men såklart blev det inte så, jag  vaknade inte förren Maya vaknade, då var klockan 15.
Stressigt värre blev det när jag insåg att vi faktiskt skulle hem till pappa & co för att gratta David som fyllde 7 år.
Blev till att hoppa snabbt in i duschen, ge Maya banan,klä på oss och sedan kasta ner henne i pulkan och börja gå hem till pappa, där blev vi bjudna på fika :)
Vi blev inte kvar så länge för vi var ju tvungen att gå hem och laga mat, Forsbackaröra med ris blev det.. haha, låter skit äckligt men det är faktiskt gott.

Ni kanske inte vet om det här men jag och Ante har haft en massa tråkiga och jobbiga diskussioner ang flytt till radhus, men nu så börjar han äntligen att mjukna.. för att jag lovade honom att följa med till Hultsfred i sommar och kika på Metallica, dock är det inte hultsfredfestivalen.. det är en liten festival på 1 dag ca en vecka efter den riktiga festivalen eller vad fan Ante sa, nåja.. jag gick ju med på det.. så nu har han gått med på att sätta upp oss på ett radhus och gå och kika..så nu väntar jag otåligt på att det ska dyka upp på gavlegårdarnas hemsida...

Nä nu ska jag kika runt lite på nätet och senare kanske jag ska ta och spela lite The Sims 2, var eeeevigheter sedan.

huvudvärk, men livet går vidare.

Idag har jag världens värsta huvudvärk och den lilla hypokondrikern i mig skriker genast -HJÄRNTUMÖR!
Jag brukar väldigt sällan ha ont i huvudet men idag är det fan för jävligt, bara för det så känner jag mig hur trött som helst just nu, but the life goes on.....
Man lär ta sig igenom denna dag ändå med städning,matlagning och kalas.

Jag är ju en sådan människa som helst undviker mediciner av olika slag,
speciellt alvedon,ipren och panodil, jag har alltid tyckt att dom inte gör någon nytta alls men nu funderar jag starkt på om jag ska ta alvedon när vi käkar lunch och sedan när Maya sover middag ska jag också lägga mig ner och vila lite, tror det blir bäst så om jag ska orka med något idag.

Diskat lite har jag iallafall gjort nyss medans Maya
roade sig med att slita ut alla köksredskap och annat skit ur lådor och luckor, hon försökte även slå sönder ena köksrutan med hjälp av en flaska med vatten i, jag kände lite panik där ett tag så jag slutade diska, men jag lär väl ställa mig där snart igen, efter lunch.

Jag vet inte vad vi ska käka till lunch idag..
men det lutar åt en varsin vårrulle och ris, det är ju så gott :)







Faktum.

Är det något jag har lärt mig under mina 22 år i livet så är det att aldrig hoppas för mycket på något, för snabbare än vad man vet ordet av så kan ens förhoppningar och drömmar krossas till molekyl stora bitar, dvs dina förhoppningar och drömmar kommer knappt att finnas mer.
Man blir bara besviken när det sker och man känner sig dum som gått och hoppats så innerligt med både hjärta och själ, men så kommer det där jävla bakslaget som fullständigt slår sönder allt.

Så har det  varit för mig idag.

Man ska heller inte lita på någon för mycket, det är också något som jag har fått erfara allt för många gånger, man kanske är bra vän med någon och så händer det en sak som förändrar allt, helt plötsligt är inget som förut.
Man kan lova varandra hela världen, men det är bara lögn.
Folk ljuger, ingen är ärlig hela tiden.
Många säger en sak, men menar en annan.
Många gör en sak, men vill egentligen göra en annan.

Vänner sårar varandra hela tiden,
men gång på gång så förlåter man och så är man vänner igen, men inte lika bra vänner som innan, det är ett faktum, det kan aldrig bli som innan.
Den där lilla lilla grejen som gjorde att ni blev osams kommer alltid att ligga och gnaga i din kropp, du kommer aldrig att slippa det, oavsett om det var du eller din vän som gjorde det.

Man kommer alltid förföljas av de handlingar man gjort i livet.

Jag litar inte på någon och jag ska sluta hoppas så mycket.



Tävlingen är avslutad!


Så här gick det till :

Alla deltagare fick ett varsitt nr, och ni var 11 st som deltog totalt.
Jag skrev upp nr på 1 lapp, vek ihop och lade i en bunke som jag sedan blandade runt lapparna i, sen så blundade jag och valde en lapp.

Vinnaren är.....








Klickbar bild!


Grattis!

Jag skickar ett mail till dig omgående där jag kommer be om din adress.

Glöm inte bort min tävling!

Igår blev det inte så mycket skrivet, men det fanns liksom ingenting att skriva om.. vi gjorde väl som 3 miljoner andra svenskar igår och kollade på Melodifestivalen men man blev ju lite besviken, fanns ju knappt någon bra låt!
Hoppas det blir bättre nästa helg.

Idag så ska vi väl inte heller göra så mycket egentligen, vi ska städa och greja lite och förhoppningsvis så tar vi oss ut med Maya och en pulka, men det återstår att se.

Nu är det inte många dagar kvar tills Maya börjar på dagis...
jag börjar få en stark separationsångest faktiskt.


Glöm INTE min TÄVLING som avslutas om ca 2 timmar, dvs kl 12.00, därefter dras vinnaren utifrån ett nummer system.

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Linnsey och Jossan.

Reglerna:
Gå in i mappen där dina bilder ligger, gå sedan till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen, släng upp bilden på bloggen och skriv något om den, utmana sex andra personer och länka till dem.



Okej,haha... ja, detta är då jag, sommaren 2007 på Hultsfred, grindarna hade nyss öppnats och vi var inne på området där dom hade mat, vi ska äta wokad älg. Fruktansvärt risig är jag iaf pga feber,förkylning och graviditet.




Jag utmanar:

Ante
Ida
Sussi
Catarina

Tess
Jesa

Utomlands?

Det var en jobbig natt i natt.. Maya hade en sån envis hosta så hon fick sova mellan mig och Ante, men kl 8 så skulle hon upp, så då var det bara att gnugga sina grusiga och kliva upp med henne.
Ante sover fortfarande.. surprise surprise.. tråkjävel!

Har suttit och kikat runt lite på resor nu... fan va sugen jag är på att dra utomlands frammåt sensommaren och hösten.
Jag har några resemål som jag absolut kan tänka mig:

*Hurghada/Egypten
*Mallorca
*Grekland
*Turkiet

Det är  inte så fasligt  dyrt heller, men jag har ju krav på att det ska finnas bar och restaurang och vara nära till havet med tanke på att vi har barn och man vill ju inte bara ligga vid poolen.
Får se vad Ante säger sen :)


God Natt!


En hemlighet och tävlingen!



Under kvällen har jag tänkt så att det knakat.
.och faktiskt, en bra idé dök upp i mitt huvud så jag försökte snabbt få tag på Sussi och hon verkade också gilla idén, eller så låtsades hon bara.

Än vill jag inte säga vad detta gäller
, för funkar det inte så är det ju lite pinsamt..
Men jag hoppas innerligt att vi får all den info som vi behöver och att vi kan få genomföra detta.
Mycket planering och informationsletande kommer det bli nu ett tag framöver iaf.
Men, den som söker kommer att finna.
Detta måste gå vägen! Bara att härda ut och verkligen fokusera på detta!



Nog om det nu ;)



Ni har väl inte missat min TÄVLING som slutar Söndagen 8/2 kl12.00 ?

Om ni har gjort det så snabba er att klicka in er på ordet tävling och delta du också!




Ante och Maya sover just nu...

Maya vaknade ju efter första nattningen, så hon fick se på slutet av Lets Dance med oss (jag är inte nöjd med vem som fick åka ut), och så lekte vi en hel del.
När hon väl blev trött igen och vi låg och mös i soffan så skulle jag gå och lägga henne.. men det gick inte, ungen blev som besatt, skrek och grinade tills luften tog slut ( jag var hos henne,pratade lugnt och tröstade), så Ante tog Maya och gick och lade sig i stora sängen, gissa vem som blev nöjd då? Jodå, våran lilla gofis :) så nu ligger båda och snarkar och har det bra :)


Nu ska jag samla på mig lite information :)





Myskväll!

Nu ska vi två vuxna slå oss ner proppmätta och trötta i soffan och kika på Lets Dance.

Maya har vi nyss lagt, så förhoppningsvis så somnar hon strax.


Bjuder på en bild gör jag också, Ante i halsduksmössan som jag knöt på hans huvud och Maya.


Alla hjärtans dag..

Nu är Antes present fixad.. hoppas bara att den blir bra :)

Sovmorgon

Idag så tog jag och Maya en välförjänt sovmorgon...vaknade runt halv 11..
Maya är super duper snorig idag :(    dröjer väl inte länge innan febern kommer...men jag hoppas att hon slipper.

Har en del att göra idag;

*Diska
*Städa
*Tvätta

Eller ja, det var kanske inte så mycket ändå.. men det känns som mycket.

Maya har nyss gått och lagt sig igen.. jobbigt för henne att vara sjuk, men innan det så åt vi lunch som bestod av smörgåstårta som vi fick ta med oss hem från svärfar.

Funderar starkt på att göra om min blogg lite, har ju haft denna design ett bra ta nu tycker jag.. så ja, det vore skoj med något nytt, men jag har idétorka just nu.


hål i pannan?

Hallå Hallå!

Dagen har varit helt okej :)

Jag och Maya åkte ju som sagt hem till mormor innan 10 imorse, väl framme där så fikade vi och hade trevligt, men så hände en mindre trevlig grej.. Maya snubblade och slog pannan i bordsbenet, när jag sedan försöker trösta henne och kolla vart hon gjorde illa sig så ser jag en bula och ett "jack" alldeles ovanför ögonbrynet, men som tur var så hade det inte gått hål eller nåt sånt.. och, ja.. det blev bättre under dagen.Min stackars lilla gofis.
Fick super god lunch hos mormor iaf, kotlett,potatis ,kokta morötter och sås... I LOVE IT!
Maya lekte och lekte och lekte så att hon blev alldeles svettig.

Strax efter kl 16 så kom Ante och hämtade oss, för då skulle vi bege oss ut till hans pappa i Bergby som fyllde 47 år idag..
När vi kom dit så fick vi äta smörgåstårta, hur gott som helst :)
Sen blev det vanlig tårta också..
Maya var super trött där på slutet och vi for hem kl 20...


Nu sover mina två hjältar iaf :)

Maya sover i mormors soffa.      "Zigenarstugan" på mormors tomt.
                

Svärfar och Maya.
                                           
                                                                              KladdMaya hos svärfar!

                                     

5 minuters metoden #3

Sandra om 5 minuters metoden! (att få sitt barn att somna själv) #2!:
En sista sak, min son kan gå och det har han gjort i 1 vecka.. Så spädbarn? Nopp



Svar: Ok, men du tycker fortfarande att det är rätt att lära barnet att den inte får som den vill bara för att han grinar?
 Du tycker inte att barn ska vara barn och att vi föräldrar kanske ska ta ett steg tillbaka i "Uppfostrings" hysterin?
 Jag tycker att det verkar som att du har bråttom med att uppfostra honom.
 Vad gör du om han slåss då? slår du tillbaka för att visa att det inte är OK att slåss?

stökig tupp?

Här är vi uppe med tuppen och stökar!  Klev upp strax efter 7 för att hinna säga hej då till Ante innan han åkte till jobbet och för att ge Maya den obligatoriska morgon-välling-flaskan.

Nu har Ante åkt i väg, Maya kollar på fåret Shaun på barnkanalen och jag sitter här, snart lär vi börja klä på oss och greja lite.. sen bär det av utåt mot bussen, man lär väl gå 30 min innan bussen kommer om man ska hinna, för Maya är ju så duktig och ska gå själv jämt + att jag lär gå in på Konsum en snabbis.

Kommer ta med mig kameran idag också så att jag kan ta en massa fina vinterbilder på Maya ute, kanske även filmar en sväng, det är ju skit kul :)

Men jaja..

Hoppas ni får en bra dag!

Svettlukt och byvägar!

Fattar ni vad skönt det var att duscha nu på kvällen?!
Jag luktade så grymt mycket svett innan.. fy fan.. jag har nog aldrig luktat så illa i hela mitt liv tror jag.
Hahaha, snuskfia, det är jag det :)
Aja, nog om det nu :P

Imorgon så ska jag och Maya sätta oss på bussen kl 9.40 och åka hem till min mormor, men vi ska inte ta med någon vagn eftersom att min mormor bor ganska så många Km in i skogen så det vore helt omöjligt för mig att gå dit med en vagn i snö och blixthalka.. så mormor ska hämta mig och Maya vid busshållsplatsen(vagnen får inte plats i bilen heller).
Vi ska dit för att hon vill ha hjälp med att installera in mus och tangentbord till datorn, de förra grejerna gick sönder liksom och mormor är helt talanglös vad gäller tekniska prylar.
Så, det blir en hel dag där i skogen... det kommer bli mysigt, ska passa på att vara ute mycket med Maya då eftersom att hon har en stor tomt att vara på och så är det ingen hårt trafikerad väg där, bara en liten grusig byväg.
Vi får mat där också, det är ju bra :) hon är duktig på att laga mat min mormor faktiskt.


Mormor i somras!




Senare på eftermiddagen så ska jag,Ante och Maya åka ut till Bergby för att fira Antes pappa som fyller hela 47 år tror jag..det kan ju bli trevligt det också.

Men men..  Hejpa!

5 minuters metoden! (att få sitt barn att somna själv) #2!

Sandra om 5 minuters metoden! (att få sitt barn att somna själv):

Du jag menade inte att man skulle låta sitt barn ligga och skrika tills det kräks, utan att man kunde försöka och funkar det inte så funkar det inte, jag testade med min son nu ikväll och det fungerar inte med han och inte ligger han i sin säng och skriker nu, han sitter här i sin stol och leker och är hur glad som helst. Inget barn har dött av ett försök! Men men alla är vi olika och gör olika saker men min sin är iallafall lika glad nu som han var innan idag FAST jag har testa metoden och den visade sig inte funka för oss men jag har hört om andra föräldrar som har testa metoden och har visat sig fungera hur bra som helst för dom, en hel del av mina vänner har testat denna metod och deras barn lever idag, är trygga, glada, självsäkra och älskar sina föräldrar lika mycket nu som förr. Aja nog om detta, detta leder ändå ingenstans så nu finns det inte så mycket mer att skriva till varandra.

 

Svar: Nähä?! vad menar du då? Det är ju precis det som den metoden går ut på!

Han ligger inte i sin säng och skriker för att du tog ditt förnuft till fånga och tog upp honom.

Om det funkar för andra skiter jag fullständigt i, jag har fortfarande bestämda åsikter om denna metod.

Visst, deras barn är glada,trygga och självsäkra.. JUST NU, men hur kommer det vara när dom blir äldre?

Det vet INGEN!

 

 

Sandra om 5 minuters metoden! (att få sitt barn att somna själv):

Ska tillägga att min son inte är ett spädbarn utan är 9 månader snart 10.

 

Svar: Barn som ej lärt sig gå defineras som spädbarn, och oftast så innefattar det barn under 12 månader, så jo, din son är fortfarande.. tro det eller ej, fortfarande ett spädbarn.


5 minuters metoden! (att få sitt barn att somna själv)

Allt för många föräldrar provar denna sova-själv-metod på sina barn i onödan.

Metoden går ut på att man lägger sitt barn i sin säng, släcker lampan,säger God Natt och går ut därifrån och skriker barnet så får man inte gå in förren efter 5 minuter då man bara kollar läget, säger; nu ska du sova, och går ut igen.
Man får inte ta upp barnet eller visa ett tröstande beteende.
Barnet skriker oftast tills det kräks, och gör dom det så får man bara ta upp och tvätta av, inte trösta eller något, sen lägger man barnet igen och fortsätter som innan, alltså att man går in till barnet var 5:e minut och kollar läget.
Första natten kan det ta hur lång tid som helst, men det förkortas allt efter att dagarna går.
Man lämnar sitt lilla barn i sin säng, ensam, övergiven och ledsen.

Jag är TOTALT emot denna metod och anser att ett tryggt barn sover bättre
.
Med trygg menar jag;
*Bra rutiner
*Kontakt med mamma/pappa
*Tröstande

Ett barn känner sig inte tryggt när föräldrarna lämnar dem ensamma gråtandes,skrikandes och kräkandes!
Att lära sitt barn "skrik du, mamma kommer inte" är INTE trygghet!
Om barnet tillslut lär sig att somna själv är inte så konstigt, denne vet ju att mamma och pappa inte kommer = övergiven!

Jag anser att det är en hårfin gräns mellan 5minuters metoden och barnmisshandel!
Detta gynnar bara de självupptagna föräldrar som inte orkar natta sina barn på andra sätt!

Jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag använde mig av denna metod på min dotter.


Sandra om Ante sjunger och spelar gitarr,videoklipp!:
Ja men alla kan vi väll tycka olika om saker och ting. Om det hade varit klassat som BARNMISSHANDEL så hade knappats BVC rekomenderat metoden eller? Ett barn mår inte dåligt av att ligga i sin säng och grina i 5 minuter, det är snarare tvärtom barn mår bra av det då barnet får lära sig att man inte alltid får som man vill! Men alla gär vi som vi vill eller hur?

Svar till dig nu Sandra:

Klart alla kan tycka olika om saker och ting, och BVC vet inte alltid bäst.
Ett barn mår inte dåligt säger du?
Nähä men okej, barnet skriker av dödsångest för att mamma och pappa har övergivit den.
Att barnet får lära sig att man inte alltid får som man vill, det är helt sjukt!
När fan är det nödvändigt att lära ett spädbarn sådant?! ALDRIG!
Ett litet barn behöver närhet och trygghet.
Men men, smaken är som baken, kör denna grymma metod på dina barn du, själv så kramar,pussar och myser jag med min dotter, och jävlar vad hon sover bra ändå!

Ante sjunger och spelar gitarr,videoklipp!

Sorry för att den är så mörk men vi har inte så mkt lampor i vårat vardagsrum.


En liten chihuahua ska få flytta hem till min mamma :)

Mamma berättade för mig igår att hon ska köpa en liten chihuahua, en liten kille som heter Wonderbits Linus.

Idag var mamma hit och sa att på Söndag så kan hon få hämta honom, så hon var väldigt spänd och glad :)
Men hos mamma så kommer han få heta Valentino pga det hjärta han har i pannan.

Ruskigt söt va?



 



Ni har väl inte glömt min tävling?!

HÄR kan ni läsa mer om den och delta :)

Hur kul är det på en skala?

Ja, att få städa helt själv medans karln ligger och snarkar?!
Han har lovat att hjälpa till eftersom att han är ledig men han vägrar kliva upp!

Min mamma kommer om ca 2 timmar, men inte fan bryr han sig om det!
Jag vill att det ska vara super städat när hon kommer, är det så konstigt egentligen?

Tänk att det ska vara så svårt att få lite hjälp!

Nu är jag nästan klar med vardagsrummet, men det är liksom en massa ställen kvar, t.ex köket, sovrummen,badrummet och hallen.. men det känns som om att vi får hoppa över sovrummen idag..

Nä snart tar jag till något drastiskt för att få honom att vakna!


Hur brukar ni väcka era karlar?!

hallå

God Morgon

Ante är ledig idag så just nu ligger han och snarkar i sovrummet, men jag vill att han ska kliva upp och umgås med mig och Maya.
Vi har planerat en riktig städdag här hemma... jag ska rensa avloppet under badkaret b.la... ja just det, JAG ska göra det.
Men, om Ante ska fortsätta sova så kommer vi inte hinna göra ett skit tillsammans idag.

Mamma ska komma och hälsa på också.. så jag känner mig rätt så stressad.



hemma

Nu har vi nyss kommit hem efter att ha varit hemma hos min pappa och hälsat på, där lekte Maya med både hundar och barn :)
Vi fick fika lite på skorpor och té oxå..

Maya får sova sen middag nu för hon är super duper trött.. så jag ska passa på att städa undan innan jag börjar med maten..

skriver mer senare..

Mayas nya regnställ!

Nu så kom Mayas "nya" regnkläder med posten :)
Köpte dom från en tjej på Bilddagboken, super nöjd,regnstället är i fint skick :)







Har jag fått jobb?

Ja, det verkar som så iaf :)

Vikarieförmedlingen ringde mig nyss och pratade lite och eftersom att jag är utbildad barnskötare så ville dom ha mig trots att det är ca 3 årsedan som jag jobbade för dom.
Så nu ska jag bara fixa ett utdrag ur belastningsregistret och skicka dom till både Kiruna och Gävle och så ska jag skola in Maya på dagis, så i Mars får jag förhoppningsvis börja jobba och tjäna pengar :)

Känns super bra det här :)

tröt...t....

Å fy fan va trött jag är!
Ögonen går i kors, jag gäspar och är allmänt seg!
Än  har inte vikarieförmedlingen ringt så jag börjar tappa hoppet om att få jobba för dom :(
Gavlegårdarna har inte heller ringt, men det gör inget.. för jag vet inte om jag orkar släppa in dom tjuriga gubbarna idag.
Hela lägenheten ser förjävlig ut, små små små hårsnoddar över hela vardagsrumsgolvet...

Men, jag lär ta mig i kragen snart och städa lite... som tur är så går det snabbt när man väl har börjat.

Om någon timme, eller ja.. efter lunch så ska vi bege oss ut i kylan och leka lite, det är bra för både mig och Maya, man blir mycket piggare då och man kan med gott samvete vila ut i soffan frammåt kvällen.

Lär avsluta med något..

"Ställ cykeln i stället i stället"



Jag har ångrat mig..

Eftersom att jag inte kan slita mig ifrån datorn just nu för att städa så skiter jag i det och går och lägger mig i stället, ska upp tidigt liksom.
Hinner nog städa på morgonen om inte annat.

God natt

Mayas kinesiska börjar äntligen lossna!

Jag skulle göra kyckling,ris och sås idag till middag, men det blev inte så för när ugnen hade blivit uppvärmd och jag öppnade luckan så kom det jätte mycket rök och det luktade förbannat mycket bränt, så då stängde jag av hela skiten och sa åt Andreas att gå och köpa mat som vi kunde värma i mikron bara, för inte fan vågade jag ställa in kyckling i ugnen i 1 timme när den var så där!
Så nu har jag felanmält detta till Gavlegårdarna så jag hoppas att dom kommer imorgon och byter ut denna spis åt oss.

Har inte hänt något särskilt ikväll, har kikat på tv och busat med Maya.


Ante och Maya gick och lade sig nyss i våran säng, lite sent kanske... men Maya kunde inte somna tidigare.

Nu på kvällen så började Ante tjata på mig om jobb som vanligt, så jag lånade hans mobil och ringde till vikarieförmedlingen här i kommunen och talade in på deras telefonsvarare och berättade att jag är intresserad av att börja jobba för dom igen... så får se om dom ringer i morgon och vad dom har att säga, kan ju vara så att dom inte kan ta in någon mer. Men jag håller tummarna.
Det vore ju inte helt fel med en riktig lön hädanefter..
Skulle jag få börja jobba där så ska vi förhoppningsvis se oss runt efter radhus att hyra här i Forsbacka, men det finns inte så många att välja mellan, är väl bara där pappa bor.. men jag gillar dom radhusen faktiskt och hyrorna där är inte så mycket dyrare än vad vi har nu.

I natt blir det en sån där rolig natt där städning står på schemat, man vill ju att det ska vara nästintill kliniskt rent ifall Gavlegårdarna kommer på besök imorgon.

I morgon så ska vi gå ut, försöka ta oss till en lekpark en bit härifrån
.. Maya behöver få leka av sig lite, hon har så mycket energi den ungen :)
Hennes obegripliga "kinesiska" har äntligen börjat likna vårat svenska språk, här nedan får ni se vilka ord som hon säger oftast;

*Hej

*ej å
= Hej då

*Bauu
= Mat

*Mamma

*Mamma=Maya

*Titta/titta här

*Kolla

*Mauu =katt

*off off
=vovve

*pappa

*bobopa=bolibompa

*mackapappa= mackapacka (drömmarnas trädgård)

*eeej =Nej

*naaaa= Ja

*äaa =näsa

*öja = öga/öra

Har säkert glömt några ord nu.. men det bästa av allt är när hon tydligt sjunger : "Maha hi,maha hoo,maha haha" (den där dragostea din tei låten alltså).

videoblogg från en nybörjare,väldigt dåligt gjort.

Här kommer lite filmklipp från idag när jag och Maya skulle gå och möta Sussi och när Maya fick gå runt lite själv.










Och så här såg jag ut idag...


Videoblogga?

Jag har börjat fundera på att videoblogga i bland, alltså att jag filmer lite under dagarn och sedan lägger upp det här..men jag vet inte om jag vågar, men jag kanske kan göra det 1 gång för att se hur det blir.

Nu ska jag ge Maya mat sen så ska vi nog ta en liten promenad, solen skiner ju ute  men det är svinkallt... men ja, det är väl bara att klä på sig mycket.

Aja.. hörs sen!

God Morgon

När jag vaknade så var jag förvirrad, jag visste inte vart Ante var eller någonting..klev upp, kollade på klockan som var 8.30 och sedan gick jag in till Maya som också nyss hade vaknat.
Helt underbart att hon och jag lyckades sova vidare när Ante skulle dra till jobbet imorse :)
Vi brukar annars vakna med honom runt 6.30.

Obotligt trött idag är jag, ögonlocken känns oerhört tunga och jag känner för att göra absolut ingenting idag.. men vissa saker lär jag ju göra, tex laga mat och plocka undan lite.

När Maya ska sova efter lunch så ska jag ta en powernap...  jag längtar :) haha

Hon är fortfarande snorig, men hon är pigg och har ingen feber som tur är *peppar peppar*, det där jag ju ändras på två röda.

Nä, nu vill jag att posten ska komma och att jag får en lapp om att jag har ett paket att hämta ut...

Ge mig tips på hur jag kan göra en fin header!

Uppdatering:   Nu har jag fixat hennes blogg... jag är ganska nöjd.
---------------
Har inte kommit i säng än... Maya har varit grinig, stackars henne, hon är jätte snorig och mår dåligt, verkar som att det är influensa av något slag med tanke på att hon verkar ha ont i kroppen..
Men nu så sover hon och jag hoppas att hon sover någon timme iallafall.

Tänkte sätta mig och försöka fixa en header till Sussis blogg eftersom att jag inte blev färdig med den i Fredags, så just nu är den ju bara halvklar.
Frågan är hur jag ska göra? hur ska den se ut? svårt det där, är ju ingen hejare på photoshop precis..men något ska nog lyckas med att göra iallafall.
Ni kan ju gå in DÄR och se hur den ser ut nu och sen ge mig lite tips och idéer.

Imorgon är det vardag igen, och då börjar min pulverdiet på nytt, dock ska jag äta en riktig middag varje dag.
Har köpt ett regnställ till Maya av en tjej på bilddagboken så jag hoppas att det kommer till Konsum imorgon så att jag kan hämta ut det... skulle behöva köpa ett par till skor åt henne också.. hon börjar ju på dagis nästa Onsdag och där kommer hon behöva varma skor och grejer, hon har ju börjat växa ur de skor hon fick av Ida och Jörgen när hon fyllde år, och jag tvivlar på att dagis fröknarna kommer orka knyta skorna på henne innan dom ska ut.

blablabla.. blablablabla...

Hallå där!

Skit kul igår, verkligen!
Vi blev bjudna på good mat (men jag åt knappt pga att jag mådde dålig) och en massa frukt,öl,vin och sprit :)

Man blev kanske lite FÖR full, men vad gör det om 100 år egentligen? huvudsaken är att man har skoj!

Jag och Ante kom hem kl 15 idag... Maya sket totalt i oss, var bara Sussi som dög... *snyft*.. men sen när Sussi hade gått härifrån så dög jag iaf.

Maya har blivit förkyld och är jätte grinig idag..

Ni får ursäkta, jag är skit trött och vet inte vad jag ska skriva... ska nog gå till sängs snart..




bloglovin



bloglovin

RSS 2.0